Google ће обавјештавати када се ваши подаци појаве у резултатима претраге

02.10.2022. 11:01
0
ИЗВОР: b92.net

Google је званично почео са увођењем алата који омогућава људима да лако покрену захтјев за уклањање резултата претраге са својим личним подацима. Алат је постао доступан за неке кориснике прошле недјеље.

Google је на Twitteru објавио да ће почетком сљедеће године овај нови систем обавјештавања бити доступан корисницима. Иако то није нешто што ће већина људи морати да укључи, већини ће се вјероватно допасти идеја да имају ту опцију, што посебно важи за оне на високим позицијама или за жртве узнемиравања.

Међутим, треба напоменути да Google уклања само резултате претраге, а не и садржај на самом вебу. Информације ће и даље бити на сваком сајту на коме се налазе, али ће људима бити теже да их пронађу.

Google већ неко вријеме омогућава људима да затраже да се ова врста резултата претраге уклони, али компанија сада ради на томе да овај процес знатно олакша. Алат "Резултати о вама" вам омогућава да означите резултате са својим личним подацима са неколико додира умјесто да морате да тражите посебан чланак за помоћ са линком до обрасца.

Алат такође омогућава праћење статуса захтјева. Када обавјештења о личним подацима у резултатима Google претраге почну да се појављују сљедеће године, биће још боље јер нећете морати сами да тражите резултате потенцијално штетне по вас да бисте их пријавили.

Коментари 0
Повезане вијести
Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
„Гугл“ у бојама српске заставе „Гугл“ у бојама српске заставе
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    10h 35m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    13h 22m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    9h 12m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    10h 30m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    13h 8m
    0