Готовост војске Бјелорусије подигнута на највиши ниво

27.06.2023. 11:03
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Због догађаја од 24. јуна у Русији, Бјелорусија је подигла борбену готовост војске на највиши степен, саопштио је бјелоруски лидер Александар Лукашенко на брифингу за новинаре.

- Дао сам сва наређења да се војска подигне у стање пуне борбене готовости – рекао је Лукашенко у Минску на догађају посвећеном уручењу генералских еполета.

Према његовим ријечима, народ Бјелорусије је са забринутошћу пратио покушај побуне групе Вагнера у Русији.

– Нећу да кријем, било је болно гледати догађаје који су се одиграли на југу Русије. Не само за мене. Многи наши грађани су то примили к срцу. Јер отаџбина је једна – рекао је предсједник Бјелорусије, преносе руски медији.

– Наша отаџбина од Бреста до Владивостока – то је територија, слобода и наши народи који ту живе живе. Историја памти: Бјелоруси знају да бране своју земљу. Били смо и бићемо јачи од било каквих изазова – рекао је он.

Јевгениј Пригожин, шеф Вагнера, наводно је стигао у Бјелорусију, након што се два дана није знало гдје се налази. Он је протјеран у Бјелорусију након покушаја побуне против руског војног врха.

Пословни авион оснивача Вагнера долетио је из руског града Ростова на Дону у Бјелорусију, а још једна летјелица стигла је из Санкт Петербурга.

Руски предсједник Владимир Путин позвао је синоћ борце паравојне формације ”Вагнер” да потпишу уговор са руским Министарством одбране, или да се врате кући или да иду у Бјелорусију, и додао да су већина бораца те групе патриоте које су изманипулисане, преноси Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 17m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 50m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 16m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 29m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 58m
    4