Град богатији за дјевојчицу

24.08.2022. 08:37
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражила су 44 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Соколац,

Због радова на 10 kV воду Унис, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима:  Подроманија, Дикаљи и Сајице.

Рогатица,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV воду Пилана-Сладара доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7:00 до 19:00 часова потрошачима у насељима: Гуждељи, Добрашина, Закомо, Козадре, Боровско и Ракитница.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа,  доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 8:00 до 14:00 часова потрошачима  у насељу Меремишље.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 34 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Пале,

У 22.20 часова ватрогасци добили дојаву о пожару у палетари у Мокром. Изашли су на терен, али нису интервенисали јер су радници већ били угасили ватру и остали да дежурају.

Због обрушавања стабла на коловоз у прекиду је саобраћај на магистралном путу Дервента-Брод у мјесту Лужани, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај је у прекиду од 6.00 часова.

Већина осталих путева у Републици Српској је проходна, коловози су мјестимично влажни, у котлинама и уз ријечене токове јутарња магла смањује видљивост, а повећана је и опасност од одрона земље и камења.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на путевима Крупац-Богатић, Коњевић Поље-Милићи, Стари Мајдан-Бањалука, Бакрачуша-Невесиње један, Приједор три-Стара Ријека, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

У тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта измијењен је режим саобраћаја, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном путу Пале-Подграб.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Бистрица-Подграб, на путу Укрина-Горња Вијака, док на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, а за теретна возила саобраћај је обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац /путни правац Гацко-Никшић/.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити променљиво облачно вријеме уз постепени пораст температуре.

У првом дјелу дана очекује се умјерено облачно уз сунчане периоде и слабу кишу само понегдје.

Послије подне могући су пролазно јачи пљускови у централним и источним предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар слаб до умјерен сјеверних смјерова, на планинама јак у налетима.

Дневна температура ваздуха биће од 22 до 29, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Јутрос је претежно облачно вријеме, слаба киша пада у централним, источним и сјевероисточним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Чемерно 12, Хан Пијесак, Калиновик и Мраковица 14, Гацко и Соколац 15, Сарајево, Мркоњић Град, Рибник и Дринић 16, Градишка, Сребреница, Шипово, Бугојно и Невесиње 17, Приједор, Вишеград, Нови Град, Рудо, Бихаћ, Тузла и Фоча 18, Бањалука, Бијељина, Зворник и Добој 19, Билећа и Требиње 21, те Мостар 24 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    4h 46m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    15h 4m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    15h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    15h 8m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    13h 59m
    0