Град богатији за једну дјевојчицу

23.08.2022. 08:36
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 49 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Источном Ново Сарајево,

Због радова на 10 kV воду Тилава, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Тилава, Клек, Тврдимићи, Росуље, Томино Брдо, Козаревићи, Станојевићи, Петровићи, Студенковићи, Међуши, Кумани, Луке и Павловац (Требевић).

Пале,

Због радова у ТС 10/0,4 kV Променада, доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 11.00 часова потрошачима у зградама Сантинга, Улица М.Лоловића; Станишића, Улица 4. јуни; Асторија, Улица Алексе Шантића; Рајфајзен банке, Улица 4. јуни; и Храму Светог Архангела Гаврила у Палама.

Рогатица,

Због радова на 10 кВ воду Матино Брдо, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 19.00 часова потрошачима у насељима Кукавице, Сурови, Кујунџијевићи и Судићи.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Међурјечје-Батово, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Авлија, Каровићи, Слатина и Батово.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 27 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражио је 21 пацијент.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, па се возачима савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта измијењен је режим саобраћаја, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном путу Пале-Подграб.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Бистрица-Подграб, на путу Укрина-Горња Вијака, док на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, а за теретна возила саобраћај је обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац /путни правац Гацко-Никшић/.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно облачно вријеме, од средине дана очекују се пљускови са грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Прије подне биће умјерено до претежно облачно вријеме уз краће сунчане периоде и повремену слабу кишу понегдје, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговини сунчано и топлије, а од средине дана могућ је развој облака који ће донијети пљускове са грмљавином. Пљускови ће се ширити од југа ка централним и источним предјелима, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Касније послије подне и увече повремене кише и пљускова са грмљавином биће и понегдје на сјеверу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова. Максимална температура ваздуха биће од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Јутрос је претежно облачно виријеме, понегдје је забиљежена слаба киша или росуља, док је у Херцеговини претежно ведро, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Хан Пијесак, Гацко, Мраковица, Чемерно и Ливно 13, Соколац и Дринић 14, Мркоњић Град, Калиновик, Невесиње и Шипово 15, Сарајево, Тузла, Нови Град, Сребреница, Бихаћ, Бугојно, Дрвар, Јајце и Рибник 16 степени Целзијусових.

У Бањалуци, Добоју, Приједору, Српцу, Градачцу и Билећи јутрос је измјерено 17 степени, у Бијељини, Зворнику, Вишеграду, Фочи и Рудом 18, Требињу 19, те у Мостару 22 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    4h 12m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    14h 30m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    14h 36m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    14h 34m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    13h 25m
    0