Град јутрос богатији за дјечака

27.05.2022. 08:31
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 рођен је један дјечак.

Љекарску интервенцију затражила су 34 пацијента.

ВиК Источно Сарајево

У периоду од 9:00 до 15:00 часова изводиће се радови на главном цјевоводу на локацији Петина земља. Без уредног водоснабдијевања ће бити потрошачи у улици Вука Караџића, непарни бројеви од 257 до 263 и број 301.

У истом временском периоду, у току извођења радова, биће обустављен саобраћај на поменутој дионици.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на нисконапонској мрежи ТП Рогоушићи, доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду од  8:00 до 14:00 часова потрошачима у насељу Рогоушићи.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Међеђа,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 9:00 до 11:00 часова потрошачима  у насељима: Међеђа, Цријеп,Каоштице и Трбосиље, а у периоду  од 09:00 до 14:00 часова потрошачима  у насељима Језернице и Репушевићи.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је14 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 36 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су интервенцију у протекла 24 часа.

Источно Ново Сарајево,

Запаљена сува трава и ниско растиње на подручју Миљевића.

Интервенисала три ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 15.55 до 16.40 часова. Пожар угашен.

Повољни су услови за вожњу и саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, на путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења изнад 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, граница Републике Српске и Србије, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралним путним правцима Приједор-Козарац, Дервента-Жировина, Бијељина-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Руданка-Добој и Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима: Гацко-Невесиње-гранични прелаз Бакрачуша, Леденице-Црквине-Шамац, Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, гранични прелаз Делеуша-Билећа-Трново-Богатићи-Источно Сарајево, Брод-Каруше и Трамошница-Обудовац-Брчко, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Успорено се због радова саобраћа регионалним путним правцима Теслић два-Теслић три-Подјезера, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Укрина-Горња Вијака, гдје је активирано клизиште.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Сунчано и још топлије вријеме данас ће бити у Републици Српској и ФБиХ, док се у другој половини дана у централним предјелима и на југоистоку очекује наоблачење, уз могуће краткотрајне пљускове са грмљавином.

На сјеверу се увече очекује постепено наоблачење, које ће до наредног јутра донијети слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална дневна температура ваздуха од 27 до 33 степена, у вишим предјелима од 22 степена Целзијуса.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова или промјенљив.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева сунчано вријеме уз малу облачност.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Гацко и Бјелашница 13, Чемерно и Широки Бријег 14, Рудо, Бугојно и Иван-седло 15, Дринић и Јајце 16, Зворник, Калиновик, Мљечаница, Мркоњић Град, Невесиње, Нови Град, Рибник, Бихаћ, Дрвар, Ливно и Сарајево 17, Билећа, Вишеград, Градишка, Груде, Сански Мост и Зеница 18, Бањалука, Добој, Приједор, Неум и Тузла 19, Бијељина и Требиње 20, Градачац 21 и Мостар степени Целзијуса.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 13m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 46m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 46m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 23m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 52m
    0