Град јутрос богатији за једног становника

11.11.2021. 07:46
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 38 пацијената.

Електродистрибуција:

Напајање система уредно, без кварова и планираних радова.

Водоснабдијевање града

- ЈП „Водовод и канализација“а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обавјештавамо кориснике услуга да су обилне падавине узроковале замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

 - Обавјештавамо кориснике насеља Кијева да је дана 6. 11. 2021. године дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је насеље Кијево остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП“Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. Обзиром да је терен неприступачан,а ријека тренутно набујала, екипе ВИКа нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

 Потрошачи се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 8 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ магла смањује видљивост и коловози су клизави, посебно у вишим предјелима и уз ријечне токове, а на дионицама кроз усјеке повећана је опасност од одрона, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

Получасовна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова на снази је на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље због бушачко-минерских радова.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено облачно, а на југу и истоку биће више сунчаних периода и топлије.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјевероисточног смјера, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од девет до 15, на југу до 19 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Соколац нула, Дринић један, Хан Пијесак, Зеница два, Сребреница, Вишеград, Гацко, Бихаћ и Бугојно три, Мркоњић Град, Рудо, Чемерно, Шипово, Сарајево и Тузла четири, Бијељина и Србац пет, Билећа, Калиновик, Мраковица, Нови Град, Рибник и Добој шест, Бањалука, Приједор и Ливно седам, те Требиње и Мостар 11 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 27m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 55m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 37m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    16h 56m
    0