Графит са ликом ратног хирурга Миодрага Лазића

17.04.2020. 15:41
0
ИЗВОР: СРНА

Ратни хирург Миодраг Лазић, који је у Нишу преминуо од посљедица вируса корона, добио је графит у Бијељини којим је омладина насеља Богдановић плац одала почаст хероју Републике Српске.

Лик чувеног српског доктора осликан је преко шаблона, на страници трафоа у овом насељу у центру Бијељине, које је изграђено прије 40 година.

Омладина Богдановића плаца је неформална група од 30 младића и дјевојака који су одрасли у овом крају, а заједничко им је да су навијачи Фудбалског клуба "Црвена звезда" и сви се баве хуманитарним радом кроз организацију "Срби за Србе".

Патриоте су, воле своју Републику Српску, поштују српску историју и њене хероје, а годинама уназад бакљадом са кровова зграда прослављају Дан Републике Српске - 9. јануар.

Младићи који су дали изјаву не желе да им се наводе имена, кажу, живе и дјелују као група, а међу њима су студенти, радници и незапослени, доктори електротехнике и фармације, годишта од 1987. до 1999. године.

- Графит доктора Лазића је наша порука будућим генерацијама, да знају и да памте ко је тај велики човјек и шта је урадио за српски народ - поручује Омладина Богдановића плаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3