Грбић: Струка мора преузети борбу против короне

27.06.2020. 13:40
0
ИЗВОР: Катера

Рекордан број заражених и заустављена привредна дјелатности су јасан показатељ да досадашње мјере које су доносили политичари у борби против пандемије короне нису дале резултата, рекао је данас Славко Грбић, предсједник Градског одбора СДС Бања Лука.

Он је на конференцији за новинаре казао да тренутно стање захтијева хитно формирање тима стручњака, који ће у наредном периоду водити борбу против короне.

-Струка је од самог почетка епидемије гурнута у страну, а политичари су водили главну ријеч у борбу против короне. Резултати таквог рада су поражавајући у сваком домену- каже Грбић.

Сматра да је пораст броја заражених у Републици Српској одраз неодговорности власти и збуњености становништва, која је проузрокована контрадикторним мјерама доносиоца одлука у овој пандемији.

-Од блокаде друштва каква није виђена ни у ратним ситуацијама, прешли смо на шведски модел борбе против вируса- напоменуо  је Грбић, додајући да се то десило иако број заражених није значајно смањен.

Божо Важић, помоћник предсједника ГО СДС Бања Лука,  је рекао да анализа статистичких података јасно говори да досадашњи начин борбе против короне у Републици Српској није дао резултате.

-Поражавајуће да у четвртом мјесецу од појаве вируса, умјесто смањења, имамо нагли раст броја заражених који је примјетан од 11. јуна. Поређења статистичких података са окружењем су забрињавајући па тако сразмјерно броју становника и тестираних особа Република Српска биљежи пет пута већу смртност од Федерације БиХ  и далеко већи број заражених- упозорио је Важић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 28m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 48m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 1m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 55m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    17h 52m
    0