Хан Пијесак: Почела настава за 204 ученика

01.09.2020. 11:09
0
ИЗВОР: Srna

У Основној школи "Милан Илић Чича Шумадијски" са Хан Пијеска јутрос је почела настава за 204 ученика, од којих је 25 првачића.

Због ситуације у вези са епидемијом вируса корона ради се у двије смјене и сва одјељења су подијељена у двије групе са по 15 ученика, уз толеранцију до 18 ученика.

Директор ове школе Милан Васиљевић рекао је данас Срни да се поштују препоруке Министарства просвјете и културе и Института за јавно здравство Републике Српске, а дјеца улазе на различите улазе да не би било груписања у ходницима.

Он је навео да дјеца нису обавезна да носе маске у учионицама, али морају бити на прописаном растојању, маске носе док пролазе кроз ходнике школе и када користе тоалет.

Васиљевић је напоменуо да дјеца, када напусте школско двориште, могу да скину маске, а приликом уласка у школу и у свакој учионици постављена су средства за дезинфекцију, те сви запослени и дјеца морају да дезинфикују руке на улазу.

Он је напоменуо да часови трају по 30, а одмори по пет минута, нема изласка за вријеме одмора у тоалет, прави се распоред за кориштење тоалета за вријеме наставе јер наставници морају да надгледају ученике, који не смију да долазе у ближи контакт.

Наставници су током радног времена обавезни да носе маске.

У паузама између смјена хигијенско особље врши дезинфекција цијеле школе.

У току дана биће извршена подјела бесплатних уџбеника за ученике првог и другог разреда, као и за дјецу из вишечланих породица, које су обезбиједили општина Хан Пијесак и ресорно министарство.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 5m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 12m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 54m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 32m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 4m
    0