Хан Пијесак: За ЛЕД расвјету 36.000 КМ

21.07.2020. 11:57
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Хан Пијесак издвојиће 36.000 КМ за постављање ЛЕД расвјете у споредним улицама, гдје ће бити замијењено 198 свјетиљки, рекла је данас самостални стручни сарадник за урбанизам и грађевинарство у овој општини Ранка Алемпић.

Алемпићева је навела да ће радове извести предузеће из Бањалуке, те напоменула да је у прошлој години ЛЕД расвјета постављена у главним улицама.

Она је рекла да је планирана реконструкција и асфалтирање четири улице као и дио пута за село Поџепље код Хан Пијеска, укупне дужине 444 метра.

- Вриједност уговора је 69.000 КМ, а радове ће извести предузеће `Романијапутеви` - додала је она.

Међу планираним пројектима, Алемпићева је навела и двије спомен-плоче од месинга које треба да буду додате на спомен-обиљежју погинулим борцима из протеклог Одбрамбено-отаџбинскога рата са подручја ове опшине на којима ће бити исписана имена бораца.

- Планирана је и рехабилитација каменог зида на спомен-обиљежју у вриједности 37.000 КМ. Радове ће извести фирма `Гралекс` са Пала - додала је она.

Према њеним ријечима, урађени су идејни пројекти санације и реконструкције водоводног система општине, што ради фирма "Консалтинг" из Бањалуке у вриједности 28.540 КМ.

- Други идејни пројекат - реконструкција система одводње отпадних вода урбаног дијела ове општине повјерена је фирми `Урбис` из Бањалуке. Вриједност пројекта је 13.700 КМ. Све ово финансира општина - додала је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 24m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 8m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 52m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 58m
    0