Хаос на улицама Љубљане, полиција сузавцем гуши протесте

15.09.2021. 22:03
0
ИЗВОР: Катера

Противници мјера за сузбијање Ковида-19 протестовали су вечерас на Тргу Републике у Љубљани, критикујући владу тражећи од представника политичке власти у Словенији да поднесу оставке, пишу медији у региону.

Након двочасовних блокада улица Љубљане кренули су општи нереди, гдје су протестанти палили бакље и исте бацали на зграду Парламента Словеније, пише портал "N1".

На ове немире, полиција је одговорила сузавцем и гушењем протеста, након чега су се демонстранти разбјежали у околне улице.

Демонстранти су, према писању регионалних медија, тражили два услова од владе у Словенији, а то је да промијене мјере за сузбијање вируса корона у препоруке и да распишу ванредне изборе у земљи.

Они су одбијали да прихвате било коју тврдњу власти у Словенији и научне налазе у вези са пандемијом вируса корона.

Тренутно, на улицама Љубљане је велики број полицајаца, највише специјалаца, а над небом пријестонице Словеније кружи полицијски хеликоптер.

Такође, има и ухапшених демонстраната.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде? Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде?
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    7h 37m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    3h 3m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    3h 13m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 18m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    9h 57m
    0