Хиљаде ђака одаје почаст убијенима у школи на Врачару (ФОТО)

04.05.2023. 20:03
0
ИЗВОР: srna.rs

У београдску Улицу краља Милутина данас се слило хиљаде основаца и средњошколаца из Београда да се опросте од осам убијених ученика и чувара Основне школе /ОШ/ "Владислав Рибникар", испред које су прислуживали свијеће и полагали цвијеће за страдале у безумном чину ђака седмог разреда ове школе.

Ученици ОШ "Владислав Рибникар" нису имали снаге да изусте ни ријеч о овом злочину, пред којим су занијемили ђаци и наставници других школа који су данас испред ОШ "Владислав Рибникар" остављали плишане играчке и лопте.

На мјесту гдје се одаје почаст стоји и порука за убијеног чувара Драгана: "Можда нас не чуваш више доле, али знамо да нас гледаш од горе. Почивај у миру, Драгане!"

Слика

Фото: РТ Балкан/ Дарја Балшић

На другој поруци пише "Разговарајте са децом".

Комшија једног од убијене дјеце каже да је скрхан болом због тога што је осам породица заувијек завијено у црно.

- Знам родитеље, баку и деку убијеног детета. Све су то дивни људи, који се од овога никада неће опоравити. Осам породица је заувек завијено у црно због нечег за шта немам реч да опишем и за шта смо мислили да се никада код нас неће догодити - рекао је старији Београђанин, који се није представио јер не жели да пристаје на муку ожалошћеним комшијама.

Ученик другог разреда Гимназије "Свети Сава" Јован Црнобрња са друговима из школе дошао је да ода почаст убијеним основцима и покаже саосјећање са њиховим породицама.

- Осећам се грозно што сам уопште прочитао такву вест и не могу да верујем да је неко имао такве мисли да то уради. Осам породица је изгубило своју децу - рекао је Јован за Срну.

Филип Стојановић, ученик другог разреда Електротехничке школе "Никола Тесла", рекао је да је страшно то што се догодило.

- Туга ме не попушта и зато сам дошао са другарима из школе да запалим свећу убијеној деци и чувару - рекао је Филип за Срну.

Убиство осам основаца и чувара школе погодило је и ученице првог разреда Седме београдске гимназије Лену и Ксенију.

- Ово је неизрециво велика трагедија. Прво нисам могла да верујем и још не могу то да прихватим - рекла је Лена за Срну.

Слика

Фото: РТ Балкан

Ђаци, али и студенти и бројни Београђани, као и људи који долазе из других градова, прислужују свијеће и полажу цвијеће за убијене и на Цветном тргу, који се налази недалеко од школе "Владислав Рибникар".

У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду јуче је убијено осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и један наставник те школе су рањени. Полиција је ухапсила К.К. који је починио тај злочин.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
На данашњи дан НАТО ракетирао избјегличко насеље "Мајино насеље" На данашњи дан НАТО ракетирао избјегличко насеље "Мајино насеље"
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 59m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 36m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    2h 17m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    20h 8m
    0