Хитно обуставити куповину службеног аутомобила Културно-спортског центра Пале

28.03.2020. 17:03
6
ИЗВОР: Катера

На редакцију нашег портала стигло је отворено писмо Актива младих СДС-а Пале упућено начелнику општине Пале и в.д. директору Јавне установе „Културно – спортски центар“ Пале. Писмо преносимо у цјелости:

Поштовани,

Обраћамо вам се писмом, прије свега као надлежнима, а потом и као суграђанима и, надамо се, разумним људима, згрожени информацијом да у години која ће, сада је већ извијесно, бити најтежа по нашу општину и цијелу Републику Српску још од времена посљедњег отаџбинског рата, в.д. директор Јавне установе „Културно – спортски центар“ Пале, господин Мирослав Симовић, купује службени аутомобил у вриједности од 18.000 КМ.

Ова информација, са пратећом документацијом о јавној набавци је објављена на званичном сајту установе јуче, 27. марта ове године. Подсјећамо, да је господин Симовић у овој буџетској години већ увећао трошкове зарада запослених за два нова запослења, свог кума и свог партијског колеге, у износу од око 40.000 КМ годишње, што са поменутом набавком службеног аутомобила представља повећање буџетских издатака у 2020. години од готово 60.000 КМ у односу на буџетску 2019. годину.

Питамо се, откуд се указала потреба и чему ће служити нови аутомобил, ако је већ сада извијесно да у 2020. години неће бити ни службених путовања ни туристичких посјета пећини Орловача?

Стога на вријеме апелујемо, ако сте функционери у служби својих угрожених суграђана, а не одређене политичке дружине, да у тренутку у коме нисте успјели да обезбиједите више од 3.000 заштитних маски за грађане, хитно поништите овај срамни уговор и средства преусмјерите на набавку потрепштина неопходних за заштиту здравља свих нас, а нарочито оних најугроженијих.

Трагично је то, да се у овим тешким околностима, разбацујете буџетским новцем док се истовремено хвалите отварањем посебног рачуна за прикупљање новчане помоћи од привредника и становништва.

Уколико је здравље наших суграђана интерес о коме не бисмо смјели расправљати, сложићете се да  је куповина службених аутомобила у актуелном тренутку дрзак и неморалан чин, без обзира на ресурсе којима располажемо, а који су извијесно скромни да одговоре проблему са којим се суочавамо, те вас позивамо да покажете минимум достојанства и разумијевања за грађане и солидаришите се са њима, тако што ћете нас поштедити ове и сличних куповина у наредном периоду, а новац усмјерити у борбу из које морамо изаћи као побједници.

 

С поштовањем,

Актив младих СДС Пале

 

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Posmatrac 30.03.2020. 23:31
    Bolje bi bilo da su 18000 KM dali na kvalitetne predstave i repertoare. U Domu kulture kultura je davno nestala, zbog nedostatka sadrzaja, sredstva se trose na tzv. gradjevinske radove, sluzbena vozila i sl.
  • Generic placeholder image
    Lukas 29.03.2020. 21:01
    Ponasa se kao da mu je tata ostavio dvoranu,trazi 1000e za finansiranje stranke Demos kao uslugu za izdavanje garaznog prostora u dvorani Peki za carting club naravno kada ne uspije ucjeniti ljude izvuci novac ideju daje nekome drugom neces dugo....
  • Generic placeholder image
    AA 29.03.2020. 20:28
    SDS tuguje sto vise nije na poziciji
    I ljubomorise na dobrog i sposobnog direktora
  • Generic placeholder image
    Barakuda 29.03.2020. 18:38
    Nasekirala se djeca i babo im Šarović...
  • Generic placeholder image
    NN 29.03.2020. 03:01
    Svaka cast mladom direktoru pa je uspio da dobije sredstva za njega, u svakom slucaju ce ostati u KC, nece ga sa sobom odnijeti. A sto se tice zaposljavanja i treba da se zaposljavaju ljudi, i ako Bog da jos da ih bude.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 28.03.2020. 21:06
    A u SDS-u "posteni, nikog ne zaposljavaju od kumova, rodbine i slicno". Nasli se pravi da komentarisu i da se zale, vjerovatno jer oni nisu na toj poziciji pa im krivo.
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    12h 0m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    9h 29m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    8h 47m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    3h 43m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    8h 11m
    0