Храбре Српкиње срушиле Њемачку!

09.12.2019. 08:53
0
ИЗВОР: РТС

Рукометашице Србије поготком Кристине Лишћевић на пет секунди до краја срушиле су селекцију Њемачке резултатом 29:28. Српкиње су одиграле веома храбро и на крају потпуно заслужено дошле до тријумфа над фаворизованим противником.

Изабранице селектора Љубомира Обрадовића много боље су отвориле утакмицу и водиле од самог почетка. Голгетерски се истакла Драгана Цвијић која је одржавала вишак, а прва фигура сусрета била је Кристина Лишчевић.

Кристина Лишчевић је доминирала у организацији, дјелила лопте и асистирала саиграчицама које су погађале, неутралисавши тако брзи центар који је форсирала противничка екипа.

У једном тренутку је селекција Србије имала пет голова вишка (12:7), послије чега је уследила прва криза у игри Србије.

Финиш првог полувремена био је у знаку грешака рукометашица Србије, Њемице су истопиле предност, па се на одмор отишло резултатом 19:17 за Србију.

Србија је другим слављем у Групи И изборила шансу да се у последњем колу бори за пласман у полуфинале СП у Јапану!

"Орлице" имају четири бода, један мање од Њемачке, док је изједначена са Холандијом и Норвешком које играју са Данском и Јужном Корејом.

Ако Данкиње и Корејке славе, онда ће Србија у последњој рунди имати прилику да тријунфом над Данском (сриједа у 10х) избори мјесто у борби за медаље у Јапану.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    19h 14m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 9m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    6h 14m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    6h 18m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    18h 2m
    0