Хришћани су дјеца васкрсења

25.04.2022. 14:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Хришћани су народ васкрсења и увијек живе ту тајну, рекао је данас Његово високопреосвештенство митрополит Хризостом који је служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Митрополит је истакао да је велика мисија Господа Исуса Христа била да изврши вољу Божију о спасењу свијета и да потпуно промијени свијет који је саздан као украс Божији, али је падом у гријех и сагрешењем човјечијим почео да ишчекује избављење.

- И Господ је дошао да спаси тог човјека који је по њену саздан и да га поново приведе к себи, да буде једно као што су Отац, Син и Дух Свети - навео је митрополит Хризостом.

Он је додао да Господ ту мисију испунио страдавши прво на крсту на Голготи, јер прије васкрсења увијек иде страдање, смрт и голгота.

- Живот вјечни је немијењен за човјека и вјечно живљење са Богом, што је Господ васкрсењем дао и то је та велика тајна радости васкрсне коју славимо - поручио је митрополит Хризостом. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 31m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 6m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 53m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 7m
    2
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 4m
    0