Идејни пројекат Средњошколског центра Источна Илиџа

21.11.2019. 12:47
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Изабрани извођач, фирма Гетрис д.о.о. Бања Лука, у складу са Уговором о изради главног пројекта Средњошколског центра Источна Илиџа  доставила је општини Источна Илиџа два идејна рјешења будућег објекта Средњошколског центра Источна Илиџа на увид. Објекат будуће гимназије се налази на локалитету Вељине, југоисточно од цркве на Вељинама према тржном центру Бинго. Површина парцеле износи 5.122м2. У складу са идејним пројектом према првом приједлогу објекат има 6526 м2 нето корисне површине, док је друго рјешење значајно богатије и има 7042.65м2 нето корисне површине.

 Објекат се састоји из двије основне цјелине: школа са свим садржајима предвиђени програмом и фискултурна сала са пратећим садржајима. Предвиђена спратност објекта је приземље и три спрата за школу и приземље за фискултурну салу . Програмом је предвиђено укупно 35 учионица за смјештај по 28 ученика, као и 10 кабинета за индивидуалну наставу. Предвиђена је и концертна дворана, библиотека, техничке просторије и практикум.

Објекат Средњошколског центра по предвиђеним и пројектованим капацитетима корисника спада у групу јавних објеката за боравак преко 1000 људи. Приступ особама са посебним потребама обезбијеђен је рампом на главном улазу у школу, а даље кретање по спратовима омогућено је лифтом. Рок за достављање главног пројекта је 31.12. 2019. године.

У наставку се налазе слике попречних пресјека и тачне локације будућег објекта.

Слика

 

Слика

 

Слика

 

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру
Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО) Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО)
Средња музичка школа организује концерт у понедјељак Средња музичка школа организује концерт у понедјељак
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 17m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 30m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 20m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 38m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 2m
    0