Инциденти у Подгорици-полиција прекречила мурал

26.01.2020. 10:24
0
ИЗВОР: Срна

Више особа је ухапшено, међу којима и син свештеника Лука Тапушковић, док су три полицајца и више грађана повријеђени у акцији полиције у подгоричком насељу Златица. Полиција је заједно са комуналним полицајцима организовала акцију са циљем да прекрече тробојку на пасарели.

На Златици је синоћ дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани чували тробојку осликану код пасареле у том насељу.

Полиција је окупљенима претходно издала наређење да се разиђу, али су грађани направили “живи зид” око мурала.

Према свједочењу, сузавац је бачен и на свештеника Бранка Тапушковића, пароха Дољанског, а његов син је Лука приведен око поноћи.

Тробојка Kраљевине Црне Горе, према Закону, ужива заштиту, на шта се окупљена омладина позивала, али је полиција поступила по наређењу.

Грађани су послије поновног апела полиције око 21.40 почели да се разилазе, а мурал је прекречен. Послије 22.00 часа почели су да се враћају, а полиција је поново бацила сузавац. Дим од сузавца тада је прекрио парк на Златици.

Више особа приведено је након што је полиција око 23.00 часа иза школе растјерала групу младића. Током инцидента повријеђен је младић Б.П, који је непознатим предметом погођен у главу.

Из црногорске полиције су навели да је у заједничкој акцији службеника Управе полиције и комуналне полиције, ради санирања јавне површине, разбијена једна група грађана која је ометала ту активност.

- Првобитно су више пута упозорени да се разиђу, а потом им је издато наређење о које су се оглушили - рекли су у Управи полиције Црне Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Хаос на изборима у Турској: Оружје, мотке, камење... (ВИДЕО) Хаос на изборима у Турској: Оружје, мотке, камење... (ВИДЕО)
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 53m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 7m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 57m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 22m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    17h 12m
    0