Институције БиХ примају још 13 службеника

24.10.2020. 14:56
0
ИЗВОР: Srpskainfo

У институцијама на нивоу БиХ ради 22.227 особа, у септембру је запослено још седам државних службеника, али ту није крај.

Агенција за државну службу БиХ тренутно има отворена четири јавна конкурса, преко којих посао треба да добије укупно 13 нових службеника.

 

Секретаријат Предсједништва БиХ запошљава стручног савјетника за правна питања и стручног сарадника за послове ликвидатуре, а Министарство спољних послова БиХ стручног сарадника за интернет страницу и стручног савјетника за информационе технологије.

Исто министарство, којим руководи Бисера Турковић, запошљава још два виша стручна сарадника – за писарницу и за архив и документацију.

Такође, Министарство спољних послова тражи још: секретара у Одсјеку за Западну Европу, секретара у Одсјеку за Средњу и Источну Европу, секретара у Одсјеку за Азију и Африку, секретара у Одсјеку за имунитете и привилегије, те савјетника у Канцеларији за дипломатску обуку.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе БиХ тражи вишег стручног сарадника за правне послове и стручног сарадника за информационе технологије.

Овим је само настављена пракса сталног запошљавања нових службеника у институцијама БиХ. Према објавама у Службеном гласнику БиХ, институције БиХ су у септембру по основу јавних огласа запослиле седам службеника.

Харис Алајбеговић запослен је за вишег стручног сарадника у УИО БиХ, Елма Хрбат-Пита на позицију стручног савјетника за јавне набавке у Министарству правде БиХ, Заим Бабић је нови стручни савјетник-инжењер хемијске технологије у Заводу за извршење кривичних санкција БиХ (тзв. Државни затвор), а Владимир Кек запослен је на мјесто вишег стручног сарадника у Министарству за људска права и избјеглице БиХ.

Сања Божовић постављена је на радно мјесто васпитача у Државном затвору БиХ, Крунослав Џалто на позицију социјалног радника у истој институцији, као и Марко Грабовац, на радно мјесто инжењера електротехнике.

Подсјећамо, из Савјета министара БиХ недавно су у одговору на посланичко питање Саше Магазиновића навели да је на нивоу БиХ 22.227 запослених. Највише људи на платном списку имају Министарство одбране – 9.710, УИО 2.429, Гранична полиција 2.234, Дирекција за координацију полицијских тијела 845, ОБА БиХ 704…

Коментари 0
Повезане вијести
Предложена једнократна помоћ од 500 КМ за запослене у институцијама БиХ (ФОТО) Предложена једнократна помоћ од 500 КМ за запослене у институцијама БиХ (ФОТО)
За запошљавање и самозапошљавање дјеце погинулих бораца 5,34 милиона КМ За запошљавање и самозапошљавање дјеце погинулих бораца 5,34 милиона КМ
Представнички дом усвојио измјене Закона о платама упослених у институцијама БиХ Представнички дом усвојио измјене Закона о платама упослених у институцијама БиХ
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 56m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    17h 25m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    11h 39m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    16h 43m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    7h 51m
    0