Инвазија поскока усред зиме (ФОТО)

04.01.2024. 19:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Сунчано и топло вријеме често збуњује биљке, па тако имамо трешње и шљиве које цвјетају усред децембра, али збуњује и животиње па све рјеђе имамо медведе и змије које упадају у дубоки зимски сан.

То потврђује и примјер који стиже са Златибора када су планинаре изненадили необични гости за ово доба године.

- У организацији ПД Торник Чајетина на челу са Марком Џамбасовићем нашли смо се на кањону Крвавца, речице која се улива у Увац , на југозападној страни планине Златибор. Лепо време измамило је и незване госте, попут змија,које су својом појавом у јануару ипак изненадиле искусне планинаре. Змија у кањону има током целе године и овај кањон је међу планинарима познат по томе , али заиста нисмо очекивали да их има у јануару, када је време њихове хибернације - рекла је за РИНУ Љиљана Васић, чланица ПД Букуља Аранђеловац.

Она додаје да сви који су се нашли на овом излету су планинари са дугогодишњим искуством, али први пут су видјели оволико змија у јануару. Поред поскока, који су овог јануара измилили у кањону Крвавца, Љиљана Васић као планинарски водич није изненађена ни шаркама које су ових дана измилиле кад им вријеме није.

- Планинарски сам водич и нисам изненађена змијама на Острвици где је велики број легла ових гмизаваца, али свакако јесам поскоцима у јануару, као и шаркама којих ових дана итекако има у пределу Сирогојна - додаје Васићева.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Жену угризао поскок док је чупала млади лук Жену угризао поскок док је чупала млади лук
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Николина Пејић представила Републику Српску на Међународном дјечијем књижевном такмичењу Николина Пејић представила Републику Српску на Међународном дјечијем књижевном такмичењу
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 15m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 19m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 12m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 9m
    0