Истанбул и Дубаи најтраженије дестинације за Нову годину

03.11.2021. 09:04
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Иако нас од новогодишње ноћи дијеле два мјесеца, у већини туристичких агенција у БиХ кажу да се увелико траже резервације за новогодишња путовања.

Истанбул, Египат, Дубаи, Беч и Будимпешта само су неке од атрактивних дестинација за које су бројни бх. грађани већ резервисали или уплатили одлазак на пут.

Из туристичке агенције "Контики травел" Бањалука истичу да су топ новогодишње дестинације ове године Дубаи и Египат.

- Много су тражене и локалне дестинације, односно зимовалишта као што су Јахорина, Копаоник и Златибор - казао је Владимир Ћоровић из "Контики травела".

Додао је да планирају да се организују и путовања у европске метрополе као и путовања у Истанбул.

- Видјећемо у које још градове ћемо организовати путовања, јер је то још под упитником, зато што не знамо како ће мјере изгледати у то вријеме - казао је Ћоровић и истакао да је ове године заинтересованост грађана за путовања велика.

- Сигурно да је једно од најповољнијих путовања управо Египат, гдје седам дана у новогодишњем периоду у хотелу са четири звјездице и са свим осталим трошковима износи 600 евра - казао је Ћоровић.

Како је рекао, када се пореди интересовање грађана за путовања са прошлом годином, примјетно је да су људи ове године опуштенији и да се више одлучују на путовања те је истакао да је сигурно да се туризам враћа на старе стазе.

- Свему томе допринијело је и то што се људи вакцинишу, а већ смо се сви навикли да, гдје год да се крене, или је потребна вакцина или тест - појаснио је Ћоровић и казао да су се грађани већ прилагодили тренутној ситуацији.

Да већ влада велика заинтересованост грађана за новогодишња путовања, потврдила је и Бојана Вуковић, руководитељка Пословнице Туристичке агенције "Вуковић" у Приједору.

- То су махом европске метрополе, продаја аранжмана иде веома добро - казала је Вуковићева и истакла да су најактуелнија путовања у Будимпешту и Беч.

- Цијене се крећу од 150 до 375 КМ, зависно од броја ноћења - казала је Вуковићева.

У агенцији "Сол Азур" из Сарајева истичу да, што се тиче аранжмана за Нову годину, имају у понуди путовање у Истанбул, на Малдиве, као и путовање у Дубаи.

- Сваког дана биљежимо све више позива, људи зову и резервишу. Цијене се крећу од 750 до 800 КМ за пет дана - казали су из ове агенције.

Истичу да је ове година сигурно већа заинтересованост у односу на прошлу годину, јер, како кажу, велики број људи се вакцинисао.

- За предстојећу најлуђу ноћ влада велико интересовање Сарајлија за путовање у Истанбул, а слично је било и ранијих година - казали су из ове агенције.

Са друге стане, неке од туристичких агенција још нису изашле са понудом за најлуђу ноћ, а један од њих је и "Транс турст" агенције у Тузли, из које кажу да имају позива од стране сталних клијената.

- Искуства из ранијих годинама говоре нам да грађани Тузле у задњих 15 дана пред новогодишњу ноћ почну са резервацијом - истичу из ове агенције.

Коментари 0
Повезане вијести
Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
"Епл" најскупљи бренд на планети "Епл" најскупљи бренд на планети
Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“ Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 41m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 9m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 42m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 34m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 39m
    0