Источна Илиџа и Бијељина побједници такмичења у пружању прве помоћи (ФОТО)

20.05.2023. 20:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Екипа Клуба младих ООЦК Источна Илиџа побједник је републичког такмичења у пружању прве помоћи у категорији подмлатка, а екипа Клуба младих Градске организације Црвеног крста Бијељина у категорији омладина.

У категорији подмлатка друго мјесто на такмичењу, које је одржано на Палама, припало је екипи Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Бањалуке, а треће екипи Основне школе "Свети Сава" Бијељина.

Друго мјесто у категорији омладине припало је екипи Клуба младих ООЦК Источна Илиџа, а треће мјесто екипи Медицинске школе из Бањалуке.

Слика

Фото: katera.news

Најбољи маркирант на такмичењу био је Тодор Марковић, а најбољи шминкер Јелена Петрушић.

Генерални секратар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић рекао је новинарима да традиционално, већ 26 година организују републичко такмичење екипа прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења.

Он додаје да је на такмичењу учествовало осам екипа подмлатка и седам екипа омладине, који су на седам полигона показали своје завидно знање.

Лазић је истакао да су дјеца дошла као побједници регионалних такмичења, да су спремни да спасу живот и буду корисни члановима заједнице.

Он каже да ће побједници ићи на такмичење Друштва Црвеног крста/крижа БиХ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман захвалио је свима који су дошли на такмичење, одвојили своје вријеме, те да вјерује да учесници у такмичењима унапређују вјештине како би могли помоћи у неким непредвиђеним ситуацијама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да му је драго што је такмичење одржано у овој локалној заједници и захвалио Црвеном крсту за добру организацију јер су екипе омладине и подмлатка показале знања и кроз такмичарски дио презентовале шта су научиле у претходном периоду.

Коментари 0
Повезане вијести
Најава искључења струје у Источној Илиџи Најава искључења струје у Источној Илиџи
Потврђена оптужница против жене која је пијана напала сестру у Источној Илиџи Потврђена оптужница против жене која је пијана напала сестру у Источној Илиџи
У основним школама у Источној Илиџи обиљежена Дјечија недјеља У основним школама у Источној Илиџи обиљежена Дјечија недјеља
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 32m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 34m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 46m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 37m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 31m
    0