Источна Илиџа и Бијељина побједници такмичења у пружању прве помоћи (ФОТО)

20.05.2023. 20:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Екипа Клуба младих ООЦК Источна Илиџа побједник је републичког такмичења у пружању прве помоћи у категорији подмлатка, а екипа Клуба младих Градске организације Црвеног крста Бијељина у категорији омладина.

У категорији подмлатка друго мјесто на такмичењу, које је одржано на Палама, припало је екипи Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Бањалуке, а треће екипи Основне школе "Свети Сава" Бијељина.

Друго мјесто у категорији омладине припало је екипи Клуба младих ООЦК Источна Илиџа, а треће мјесто екипи Медицинске школе из Бањалуке.

Слика

Фото: katera.news

Најбољи маркирант на такмичењу био је Тодор Марковић, а најбољи шминкер Јелена Петрушић.

Генерални секратар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић рекао је новинарима да традиционално, већ 26 година организују републичко такмичење екипа прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења.

Он додаје да је на такмичењу учествовало осам екипа подмлатка и седам екипа омладине, који су на седам полигона показали своје завидно знање.

Лазић је истакао да су дјеца дошла као побједници регионалних такмичења, да су спремни да спасу живот и буду корисни члановима заједнице.

Он каже да ће побједници ићи на такмичење Друштва Црвеног крста/крижа БиХ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман захвалио је свима који су дошли на такмичење, одвојили своје вријеме, те да вјерује да учесници у такмичењима унапређују вјештине како би могли помоћи у неким непредвиђеним ситуацијама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да му је драго што је такмичење одржано у овој локалној заједници и захвалио Црвеном крсту за добру организацију јер су екипе омладине и подмлатка показале знања и кроз такмичарски дио презентовале шта су научиле у претходном периоду.

Коментари 0
Повезане вијести
Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки до...
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  10h 40m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  12h 29m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  17h 11m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  15h 5m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  7h 1m
  0