Источна Илиџа: У недељу богојављенско пливање у Жељезници у Војковићима

17.01.2020. 10:04
0
ИЗВОР: Srna

Традиционално богојављенско пливање за Часни крст, за које се до сада пријавило 48 учесника, биће одржано у недјељу, 19. јануара, у ријеци Жељезници у Војковићима у општини Источна Илиџа.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Ранко Скакавац рекао је Срни да ће овогодишњем, петом по реду, пливању за Часни крст присуствовати и Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом који ће у 9.00 часова у Храму Светог Петра Сарајевског у Војковићима служити свету арихијерејску литургију и благословити учеснике трке.

Скакавац је додао да је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и ове године обезбиједио златник за побједника трке.

Старт пливачке трке налази се испод моста Ратка Мочевића, а за Часни крст треба пливати 33 метра која симболизују број година живота Исуса Христа.

За 10.00 часова планирано је велико освештање воде, а у 11.30 креће литија од Храма до моста Ратка Мочевића.

Прошле године је у богојављенском пливању за Часни крст учествовало рекордних 35 такмичара, а побједник је била тринаестогодишња Сара Самарџић из Источне Илиџе.

Организатори манифестације су Српско културно-умјетничко друштво "Војковићи" и Џудо клуб "Фамос" уз благослов Српске православне црквене општине Војковићи, а покровитељ је општина Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Прослављена слава Храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи (ФОТО) Прослављена слава Храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    17h 56m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    17h 36m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 59m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    21h 56m
    13
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    18h 53m
    0