Источно Сарајево: Професори путем видео-записа упутили поруке подршке матурантима(ВИДЕО)

16.05.2020. 10:15
0
ИЗВОР: Srna

Директор Средње школе "28. јуни" из Источног Новог Сарајева Борис Брајовић изјавио је да су због немогућности организовања прославе матурске вечери одлучили да путем видео-презентације испрате матуранте и пожеле им срећан пут у новом животном поглављу.

Брајовић је рекао Срни да је осам одјељенских старјешина матураната са управом школе заједно осмислило ову видео-презентацију.


Он је навео да је урађена селекција фотографија ученика током средњошколског дружења, као и да су прве реакције матураната и родитеља на видео објављен на "Фејсбук" страници школе позитивне.

Брајовић је додао да су ученици првог разреда, смјер техничар информационих технологија заслужни за монтажу видеа, што је уједно за њих био дио практичне наставе.

Он је поручио свршеним средњошколцима да се завршава једно, а почиње ново поглавље у њиховом животу у коме ће морати да покажу оно што су научили до сада, али да је најважније да буду добри људи.

Брајовић је још једном изразио жаљење што ће ове године изостати прослава матурске вечери, због тренутне епидемиолошке ситуације.

Он је навео да школа броји 533 ученика, а да има око 150 матуранта, којима се настава завршава 20. маја, а почетком јуна предвиђено је полагање матурских испита.

За наредну школску годину у Средњу школу "28. јуни" планирано је да буде уписано седам разреда у четири струке, са по 24 ученика у одјељењу.

-Планиран је упис ученика на смјеровима туристички техничар, угоститељски /кулинарски техничар, техничар информационих технологија, техничар друмског саобраћаја, козметички техничар, електричар/ауто-електричар и фризер- прецизирао је Брајовић.

Ученици Средње школе "28. јуни" недавно су, додао је Брајовић, посредством видео-записа приказали образовна занимања која су на располагању у овој школи да би свршеним основцима помогли при лакшем избору.

Он је додао да се заинтересовани ученици за ову школу за додатне информације могу обратити позивом на телефон 057/342-523 или на "Фејсбук" страници школе.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 24m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 8m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 52m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 58m
    0