Источно Сарајево: Вирусом корона заражене 54 особе

27.03.2021. 10:52
2
ИЗВОР: Srpskainfo

Још 553 особе у Републици Српској заражене су вирусом корона међу 1.343 тестираних. Нажалост, 22 људи је преминуло, међу којима је и једна млађа жена од 35 година.

По подацима Института за јавно здравство РС за протекла 24 сата, ради се о 259 мушких и 294 женских новозаражених особа, од којих је 54 млађе, 333 средње и 166 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 140 особа је из Бањалуке, 39 из Требиња, 35 из Бијељине, 26 из Добоја, по 22 из Вишеграда и Рогатице, 19 из Гацка, 18 из Лакташа, 16 из Приједора, по 15 из Градишке, Источног Новог Сарајева и Фоче, 14 из Источне Илиџе, 13 из Сокоца, 12 из Зворника, по 11 из Билеће и Братунца, по 10 из Невесиња и Шипова, девет из Пала, по осам из Дервенте и Теслића, седам из Мркоњић Града, пет из Чајнича, по четири из Козарске Дубице, Котор Вароша и Петрова, по три из Модриче, Новог Града, Прњавора, Угљевика, Хан Пијеска и Челинца, по двије из Берковића, Источног Старог Града, Рибника, Рудог, Српца, Шамца и Шековића и по једна из Брода, Власенице, Калиновика, Кнежева, Лопара, Новог Горажда, Сребренице, Станара и Трнова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 22 смртна  случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, по двије из Шамца, Вишеграда и Требиња и по једна из Брода, Модриче, Добоја, Челинца, Кнежева, Мркоњић Града, Приједора, Градишке, Власенице, Милића, Српца и Рогатице. Међу преминулима је и једна млађа женска особа (35 година).

До сада је у Републици Српској потврђено 51.874 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 2.572 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 38.074 особе, а тестирано је укупно 227.447 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.149, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 486, а у осталим болницама 663. На респиратору је 100 особа (57 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 43 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 10.284 особе, а надзор је завршен код 147.739 особа.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    M.M. 27.03.2021. 16:24
    Potpuno neargumentovan i površan komentar. Od zaražavanja do prvih simptoma prođe 7-14 dana! Na testiranje se čeka i po nekoliko dana. Dakle, o broju oboljelih i vezi sa zatvaranjem kafića moći će se govoriti tek za 7 do 10 dana. Nesporno, mladi su neodgovorni i u kafićima, a i van njih. Sastaju se, grle, ljube, bez ikakve distance i bez ikakvih mjera. Onda to prenose kući starijim ukućanima. Kafići su tempirana bomba, jer na malom, zatvorenom i zagušljivom prostoru sjedi na desetine osoba, nadvikuju se zbog glasne muzike, a tako se kapljice šire...o pušenju i lebdećem dimu da i ne govorimo!!! Rizik je veliki i zato su u razvijenim evropskim zemljama kafići već mjesecima zatvoreni (tek uz kratke intervale otvaranja). Ekonomiju nam kafići spasiti ne mogu, jer je liječenje oboljelih skuplje no dobit na osnovu kafića! Solidarnost se treba pokazati i prema poreskim prijavama iz prethodnog perioda dati pomoć tim ljudima koji zbog zatvaranja trpe.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.03.2021. 14:03
    kajo je viskovic rekao korona je samo u kaficima,,,, evo otkud sad ovoliki broj,,,,samo lazu i pravdaju sebe i svoj bezobrazluk,,,,,,,,,,unistili su ekonoomski ugostiteljstvo,godinu dana donoseci svakojake mjere,,ali zato poreska uprava rs dokrajci samostalne preduzetnike,bas njih briga jedan dan kasnjenja i blokada racuna,,,,ovom jadnoj vladi uvijek fali para pa deru kozu sitnoj raji,ali zato nesmiju udariti na kriminalce,,,,,jos jednom sram vas bilo,,
Повезане вијести
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 10m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 59m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 37m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 9m
    0