Истрага још траје: Гдје су убице Милоша Остојића?

01.09.2019. 18:43
0
ИЗВОР: БХТВ

Иако је током осам мјесеци, колико траје истрага, приведено на десетине особа, за сада још нико није ухапшен.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ни након осам мјесеци истраге нису пронашли починитеље и наручитеље ликвидације Милоша Остојића, сина власника пекаре и пицерије Златно зрно. Овај 30-годишњак из Источног Сарајева је убијен у сачекуши испред клуба Спарта у Лукавици, 1. јануара ове године, у Kарађорђевој улици.

-Приведено је на десетине особа за које се сумњало да се могу довести у везу са овим кривичним дјелом. Међутим, нико од њих није задржан јер није било довољно доказа за то. Раде се и вјештачења трагова нађених на лицу мјеста, али за сада нема назнака да би се ово кривично дјело могло ускоро ријешити-, казао нам је извор близак истрази.

Милош Остојић је, подсјетимо, убијен са три хица након класичне сачекуше испред клуба Спарта који је у његовом власништву.

Маскирани убица је сачекао Остојића да изађе из аутомобила који је паркирао у близини клуба, а затим је испалио више хитаца и побјегао у непознатом правцу.

Иако су на мјесто злочина одмах стигли припадници полиције у Источном Сарајеву, убице су већ биле умакле. У првим данима истраге приведено је неколико особа, а у року од неколико дана на подручју Источног Новог Сарајева пронађен је запаљени Голф пет.

Kоме је ово возило припадало, такођер је и до данас непознаница.

Иначе, убијени Остојић иза себе није имао ниједну кривичну, прекршајну пријаву или саобраћајни прекршај, а како су након убиства изјавили истражитељи, није био ни безбједносно интересантан.

Иако су се у везу са ликвидацијом овог младића доводили држављани Србије Драган Милосављевић (41) и Дамњан Митровић (40), који су побјегли из словеначког затвора, то ни до данас није доказано.

Подсјетимо да се Митровић јавио редакцији Ослобођења наводећи да он нема никакве везе са овим злочином.

Дамњан Митровић, држављанин Србије, и његов цимер Драган Милосављевић, држављанин БиХ, који су у Словенији чекали да буду изручени Србији, која је за њима расписала Интерполове потјернице, побјегли су из затвора у Kопру рано ујутро 29. децембра прошле године.

 

Двојица притвореника чекала су екстрадицију Србији. Митровић због недозвољеног преласка границе и трговине дрогом, а Милосављевић због трговине наркотицима. Први је ухапшен крајем аугуста, а други средином септембра прошле године. Митровић је након бјекства из затвора отишао у Италију (одакле је и позивао редакцију Ослобођења, оп. а), док је потрага за Милосављевићем још у току.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра Нови детаљи истраге: Монструми из „Крокуса“ убијали за 1.250 евра
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“ Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    14h 23m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    14h 55m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    10h 6m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    15h 4m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    18h 11m
    0