Изабране најбоље апликације на м:тел такмичењу

20.02.2023. 15:00
0
ИЗВОР: katera.news

Побједници шестог м:тел "Апп такмичења" на државном нивоу су тимови из Тузле, Градишке, Братунца, Модриче и Бањалуке!

На конкурс који је компанија м:тел расписала током прошле године за средњошколце из цијеле БиХ, стигло је чак 25 апликација. Ријеч је о конкурсу који је шесту годину заредом позвао средњошколце да се такмиче у изради апликација за мобилне уређаје.

Најбољих пет апликација, по мишљењу стручног жирија, стигло је из Тузле, Градишке, Братунца, Модриче и Бањалуке. Средњошколци, односно побједнички тимови, стичу право учешћа на Регионалном "Апп такмичењу", које ће бити одржано током мјесеца марта 2023. године, и на којем ће имати прилику да се такмиче са својим вршњацима из Србије и Црне Горе.

Побједничке апликације шестог државног м:тел "Апп такмичења" из БиХ су:

Enliven, ЈУ Мјешовита средња електротехничка школа Тузла

Digitalni Farmer, Техничка школа Градишка

InfoSOS, Средњошколски центар Братунац

Praktikum, Средњошколски центар Јован Цвијић Модрича

SmartUpShop, Гимназија Бања Лука

Компанија м:тел је поносна на број овогодишњих пријава, али и на све средњошколце који се интересују за програмирање, као и на њихове професоре – менторе, који су имали воље и интересовања да ученицима помогну у овом процесу.

Др Саша Салапура, предсједник комисије за избор најбољих апликација, нагласио је да сваке године комисија има све тежи посао, будући да су апликације које стижу на адресу компаније м:тел све квалитетније и озбиљније.

- Све већи број пријава и апликација које нам долазе на овај конкурс, говори нам много о подстицају који младим људима на овај начин дајемо, како би се бавили оним што желе и што их интересује. Задовољство нам је што је ове године стигло чак 25 апликација и што имамо увид у то колико све млађи средњошколци заправо раде веома озбиљне ствари када је у питању програмирање. Имамо такмичаре који су у конкурсу учествовали од првог разреда средње школе и чији озбиљан развој у програмирању смо имали могућност да пратимо кроз године - рекао је Салапура.

Из компаније м:тел су честитали свим учесницима такмичења, а нарочито побједничким тимовима и њиховим менторима који ће бити награђени вриједним телефонима.

- Желимо им срећу на предстојећем Регионалном "Апп такмичењу", навели су из ове компаније.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 11m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 18m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 6m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 33m
    0