Јахорина и Црвена звезда приредили спектакл у Палама

29.08.2024. 11:47
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у Палама екипу Јахорине 94:53 (19:4, 24:20, 25:12, 26:17)

Општина Пале свједочила је овог 28. августа истинском спортском спектаклу. На дан крсне славе Општине Пале, Велику Госпојину, шампион регионалне лиге стигао је у Пале како би увеличао овај дан, а истовремено и шампиону Републике Српске честитао освајање титуле првака Републике Српске и улазак у елитни ранг босанскохерцеговачке кошарке, Првенство БиХ.

И једна и друга екипа налазе се у уводној фази припрема, Јахорина је са овом утакмицом закључила другу седмицу рада, док је Црвена звезда тек у десетом дану припрема.

Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос није у Пале повео Милоша Теодосића и Николу Калинића, који су остали у Београду, док Јахорина није могла да рачуна на два љетња појачања, Барлоу Алеруца и Луку Петровића, који је овог љета појачао Паљане доласком из руског Новосибирска и требао би да буде велико појачање на позицији организатора игре.

Тешко је у садржинском смислу ишта говорити о овој утакмици. Јахорина једноставно, није ниво евролигаша, који је максимално озбиљно приступио утакмици. Иако је уводни дио припрема и Јахорина није тај прави репер, одбрана Црвене звезде је изгледала заиста јако добро, а на почетку свог мандата у Црвеној звезди сигурно да може да радује и форма коју показују Мајк Даум, појачање „црвено-бијелих“ из Анадолу Ефеса, али и Огњен Добрић, који је репрезентативну форму и енергију са Олимпијских игара пренио и на почетак припрема Црвене звезде и Пале.

Тешко је Јахорина долазила до поена, за сваки кош је морала прилично добро да се помучи, па је резултат послије првих десет минута игре гласио 19:4 за госте из Београда. Ротирали су и један други тренер мање-више све што имају на клупи, нарочито Сферопулос који је одмах дао шансу свим играчима које је повео, а минуте је без страха настојао да искористи и најмлађи првотимац Андреј Костић, који је приграбио за себе нешто минута у овом мечу.  На крају полувремена, резултат 43:24 у корист Црвене звезде, ако је икоме током овог спектакла и заиста био битан резултат којег показује семафор.

И друго полувријеме слична слика на терену, па Црвена звезда на крају уписује побједу 94:53.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Коди Милер-Мекинтајер са 15 убачених поена, док је Ајзеа Кенан убацио 14. Јаго Дос Сантос је избројао до 12 поена. Код Јахорине, Филип Симић је убацио 11 поена, док је Стефан Мијовић убацио 10.

КК Јахорина – КК Црвена Звезда 53:94 (4:19, 20:24, 12:25, 17:26

Јахорина: Картер 4, Симић 11, Ребић 5, Ивковић 5, Мијовић 10, В. Кусмук, Л. Кусмук, Драшковић 1, Р. Гутаљ 4, Ј. Гутаљ 5, Силађи 3, Суџум 10, Ћорсовић

 Црвена Звезда: Милер 15, Кинан 14, Давидовац 2, Митровић 8, Добрић 10, Лазић 3, Боломбој 10, Недовић 6,  Даум 4, Гиедраитис 2, Плавшић 8, Јаго 12.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 6m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 48m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 16m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 37m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 46m
    0