Јахорински боб на шинама највећа атракција у региону

19.08.2019. 20:01
1

Јахорина је у четвртак, 15. августа, постала домаћин највеће љетне атракције, планинског боба на шинама.

За само 5 дана рада овај садржај је учинио Јахорину једном од најатрактивнијих дестинација у Европи; сви желе да се спусте бобом на шинама чија је дужина 2.500 метара и један је од 10 најдужих у Европи. Јахорина је са новим садржајем постала центар збивања, посјетиоци чекају у редовима који су некада дужи и од 100 метара само да би се спустили овим невјероватно занимљивим и на нашем подручју сасвим новим садржајем.

Задовољни су и јахорински хотелијери, чији су капацитети и љетне баште испуњене до посљедњег мјеста.

Из Олимпијског центра кажу да су одушевљени реакцијама и интересовањем гостију и признају да ни сами нису очекивали баш оволику популарност новог садржаја.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић изјавио је да су параметри које прате нагло скочили, те да је до сада отварено готово 10.000 љетних вожњи, а промет је достигао готово 85.000 КМ, што је у поређењу са прошлим летом повећање за 120 одсто. Премашен је чак и резултат цијеле љетне сезоне 2016. за 150% када су вожње у питању, а забиљежено је повећање промета за 210%.

Љевнаић је додао да је укупна вриједност ове инвестиције око 1.800.000 евра, укључујући боб на шинама и угоститељски објекат, који је у завршној фази унутрашњег опремања.

– Није било лако осмислити и урадити све од идеје, пројекта, извођења и реализације, и зато сву захвалност дугујем и мом тиму, свим запосленим у ОЦ “Јахорина”, Надзорном одбору ОЦ “Јахорина”, партнерима који су учествовали у пројекту планинског боба и који су радили изузетно напорно – навео је Љевнаић.

Он је додао да је боб на шинама само почетак онога што им је у плану да остваре ове године на Јахорини, те најавио пројекат изградње великог авантура парка на планини, који ће употпунити туристичку понуду.

– У току је изградња десетокабинске гондоле и испод ње градимо три нове стазе, једну стазу осњежавамо и радимо нови ски лифт, који је четири пута већег капацитета од старог – истиче Љевнаић.

Слика

Додаје да је у току и процес хомологације стаза од стране Свјетске скијашке федерације.

– Премашили смо чак и резултат цијеле прошле љетне сезоне за 32 одсто. Ово је револуција. Много ми је драго да смо управо ми власници највеће атракције овог љета; интересовање је толико да смо за дане викенда продужили радно вријеме за 3 сата како би сви који су дошли могли да се спусте – истакао је Љевнаић.

Позвао је све који нису били да испробају садржај и уживају вожњом која достиже до 40 км/х и пролази најљепшим дијеловима Јахорине.

– Мислим да је вожња бобом заиста јединствен начин да доживите Јахорину у љетном периоду – рекао је Љевнаић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  perica 21.08.2019. 13:23
  koja je cijena?
Повезане вијести
У хуманитарној „Трци за живот“ прикупљено 15.500 КМ
Хуманитарна "Трка за живот" данас на Јахорини
Успјешан наступ ТО „Јахорина“ на Сајму туризма у Београду
Најчитаније
 • Ко је одговоран за смрт бебе у Болници “Србија” у Источном Сарајеву?
  21.02.2020
  5
 • Биљана Абула – прва жена пилот путничког авиона
  21h 37m
  3
 • Због злоупотребе карата обустављено бесплатно скијање на Јахорини
  21.02.2020
  5
 • За стимулативне отпремнине се пријавило око 780 запослених
  21.02.2020
  0
 • У стравичној саобраћајној несрећи смртно страдаo пјешак
  22.02.2020
  0