Још једна земља повукла признање самопроглашеног Косова

20.09.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је још једна држава повукла признање једнострано проглашене независности Косова, истичући да му је то потврђено на састанку са представницима те земље у Њујорку, одржаном на маргинама засједања Генералне скупштине УН.

Вучић је навео да не жели да открива име те државе, додајући да ће то учинити када самопроглашено Косово покуша улазак у међународне организације, попут Савјета Европе.

- Добио сам још једну ноту о повлачењу признања независности Косова. Само желим да кажем грађанима Србије да је то још једна фасцикла више у нашем државном сефу. Још једну ноту имамо, тако да јачамо своју позицију макар у УН - рекао је Вучић за РТС.

Он је додао да ће се Приштина изненадити бројем земаља које мисле другачије и јасном већином коју Србија има у УН.

- Да ли ће нам то помоћи да избегнемо све притиске и проблеме са којима ћемо се суочити - неће, али то је оно што ми можемо да учинимо - навео је Вучић.

Говорећи о индицијама да се Савјет Европе спрема да прими Приштину у своје редове, Вучић је навео да се на томе ради мјесецима и да је то наставак притиска на Србију да прихвати папир /ЕУ/ који не постоји и о којем не смије да се говори.

- Срећом, ја нисам узео тај папир у своје руке, па не могу мене да оптуже да смо га пустили у јавност, јер га ја физички нисам преузео. Јасно је да је нека друга страна део онога што је у тим папирима као решење писало пустила у јавност - објаснио је Вучић.

Он је најавио да ће руководство Србије у наредних седам дана донијети важне одлуке и мјере, о којима ће обавијестити грађане. 

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 21m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 54m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 20m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 33m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 2m
    3