Још седморо има корона вирус у Хрватској, од тога три љекара

16.03.2020. 09:50
0
ИЗВОР: Srpska.info

У Хрватској је евидентирано нових седам заражених корона вирусом.

Посебно је забрињавајуће да је вирус забиљежен и код троје љекара, а трећи заражени љекар је са загребачке клинике Ребро.

Нових седам заражених потврдио је министар Вили Берош који је рекао и како Хрватска улази у трећу фазу борбе против корона вируса.

– Заражено је нових седам особа корона вирусом. Тренутно обрађујемо 835 тестова, а 15 налаза још чекамо – истакао је Берош. Новозаражени љекар је вирус добио од особа које су се вратиле са скијања.

– Штаб помно промишља све мјере које доноси. Темељене су на стручним и научним инпутима. Имамо најширу слику. Хвала и грађанима који се придржавају мјера – додао је Берош.

Крунослав Цапак, директор Хрватског завода за јавно здравство, каже како се мора држати баланс између добре епидемилошке ситуације и ширине мјера.

– Не би било добро да се сви затворимо и да живот стане. Епидемиолошка ситуација је још увијек добра, 9.000 људи је у самоизолацији, међу њима је пуно контаката од људи који су обољели. Добро је да имамо овакав мали број случајева, у Европи је раст обољелих пуно већи него код нас – изјавио је, пише Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    22h 43m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 58m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 33m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    11h 20m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    18h 31m
    0