„Јутро је“: Турска опозиција славила уз Наду Топчагић (ВИДЕО)

01.04.2024. 12:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Велики број људи изашао је на улице Истанбула у недјељу увече како би прославио након што је странка турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана изгубила на локалним изборима. Како се види на снимцима на друштвеним мрежама, градом је, између осталих, одјекивала и српска пјесма "Јутро је".

До прославе је дошло у насељу Бајрампаса у Истанбулу, а велики број људи је изашао на улице, махао турским заставама и славио пораз Ердоганове странке АК.

Са звучника је у једном тренутку пуштена пјесма "Јутро је" српске пјевачице Наде Топчагић, а маса је гласно пјевала и играла.

Екрем Имамоглу, актуелни градоначелник Истанбула и кандидат главне турске опозиционе странке Републиканске народне партије (ЦХП), прогласио је синоћ побједу на изборима за градоначелника у највец́ем граду у Турској.

Имамоглу је рекао да води на локалним изборима у Истанбулу са више од милион гласова подршке након што је пребројано 96 одсто гласачких листића, пренио је "Ројтерс".

Он је раније изјавио да на основу података које су прикупили, може да каже да су грађани заиста показали наклоност и повјерење у њих и додао да их тренутна слика веома радује.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    19h 18m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    22h 38m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    23h 30m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 30m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    20h 56m
    0