Каква нас зима очекује ове године?

24.10.2024. 19:52
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Метеоролози предвиђају најхладнију зиму у посљедњих десет година, први снијег би могао да падне већ почетком новембра, а број дана са снијегом кретаће се од 16 до 30. Снијег почетком новембра може се очекивати у БиХ, Србији и Хрватској.

- Промијенила се тотално циркулација ваздуха на планети Земљи, тако да очекујемо ове године много јачу зиму, најјачу зиму у задњих десет година - рекао је метеоролог Иван Ристић за ТВ Прва.

Ристић је рекао да октобар дјелује баш јесење, као некада што је био и да нема неких великих скокова на 30 степени, биљеже се и први мразеви.

За викенд нас очекује топло вријеме. У суботу ће температура износити 22 степена, а у недјељу ће бити за степен топлије.

Од сриједе нас очекује захлађење гдје ће температура пасти испод 20 степени, али ће и даље бити топло за ово доба године.

За викенд 2. и 3. новембра нас очекује први снијег.

Новембарске температуре ће се кретати између 10 и 15 степени, а како мјесец буде одмицао биће све хладније. Средином новембра се најављује мање отопљење и два топлија пика у децембру, до 15 степени.

- Зима је врло слична онима које смо имали, за сада највише личи на оне зиме 1981. и 1982. године, када смо се смрзавали - рекао је он за ТВ Прва.

Јануар и фебруар 2025. године биће прави зимски мјесеци, са мањим скоковима температура, више ће бити хладно - око нула степени, са мразевима и са појавом снијега.

Коментари 0
Повезане вијести
Јанко се цијелу зиму грије за 100 евра (ВИДЕО) Јанко се цијелу зиму грије за 100 евра (ВИДЕО)
Како повећати ниво витамина Д током зиме? Како повећати ниво витамина Д током зиме?
И Романија забијелила И Романија забијелила
Најчитаније
  • Женска особа скочила са зграде Студентског дома у Палама
    15h 15m
    5
  • Детаљи трагедије у Палама: Обављен увиђај, тијело превезено на обдукцију
    11h 14m
    5
  • Ухапшен због употребе ватреног оружја у угоститељском објекту у Источном Новом Сарајеву
    8h 52m
    1
  • Погледајте колико ће ове године коштати литар ракије од крушке
    14h 6m
    0
  • Предложен притвор мушкарцу због насиља у породици
    11h 38m
    1