Канибал Сабахудин на Сокоцу

08.08.2019. 10:40
1
ИЗВОР: Srpska.info

Крајишки канибал Сабахудин Велић који је сјекиром убио мајку Насиху (60), а потом дијелове тијела јео, као и Анто Ниче из Ливна који је заклао три члана своје породице, остају до даљњег на чувању и лијечењу у Заводу за форензичку психијатрију на Сокоцу, потврдили су за Аваз из надлежних правосудних институција.

Судија Општинског суда у Босанској Крупи прије неколико дана, након обављеног поступка и саслушања тима вјештака неуропсихијатара, донио је рјешење о наставку лијечења Велића на Сокоцу.

– Одмах по доношењу рјешења обавијестио сам Владу Унско-санског кантона да осигурају новчана средства која се морају уплатити Заводу на Сокоцу – казао нам је Сеад Комић, предсједник Опшинског суда и Босанској Крупи.

Велић се већ шест мјесеци налази на Сокоцу, а најдуже се може задржати годину, након чега поново слиједи поступак провјере његовог здравственог стања, као и осигурање новца за његово лијечење.

Према правилима Завода на Сокоцу, дан лијечења за једног пацијента кошта 100 марака. Сваки кантон мора осигурати средства за лијечење свог осуђеног психопате. И из Опшинског суда у Ливну потврђено нам је да се троструки убица из њиховог кантона Анто Ниче такође налази на Сокоцу.

Неограничена мјера

– Анто Ниче је још на лијечењу на Сокоцу. Сваких шест мјесеци се врши провјера – казала је Марија Вила-Робовић, секретарица у Општинском суду Ливно.

Према подацима Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу, тренутно се у њиховој установи лијече 92 особе и нису сви осуђени убице.

Сјекиром пресудио мајци

Стравичан случај у Махмић Селу код Босанске Крупе откривен је кад се Сабахудин Велић 14. септембра прошле године сам предао полицији у Сарајеву и испричао да је у дворишту породичне куће сјекиром убио мајку Насиху.

Након убиства, отишао је клањати, да би послије тијело пребацио на друго мјесто и запалио га.

Будући да тијело није изгорјело, укопао је мајку на друго мјесто, а потом га ископао и поново пребацио у гаражу, гдје га је сјецкао како би раздвојио месо од кости, које је послије јео.

Избо мајку, брата и снају

Према оптужници, Анто Ниче је злочин починио 30. октобра 2015. године, након повратка из затвора, гдје је био притворен због породичног насиља.

Након што је дошао кући, са чак 35 убода кухињским ножем усмртио је мајку Луцу (66), глувонијемог брата Матка (46) убио је са осам убода, а његову такође глувбонијему супругу Сандру (44) избо је шест пута и затим побјегао.

 

Предао се само из страха да не буде убијен приликом потјере.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 08.08.2019. 15:56
    100 km jedan dan za ovakve psihopate...pa ko je ovdje lud
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 21m
    0
  • Слани мафини
    13h 42m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 37m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 31m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 0m
    3