Катић: Више од 10 милиона за уређење градског грађевинског земљишта

28.02.2022. 13:42
1
ИЗВОР: СРНА

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је данас Програм уређења градског грађевинског земљишта, за шта је предвиђено више од 10 милиона КМ, рекао је начелник општине Јован Катић.

Катић је новинарима појаснио да то подразумјева уређење паркинг простора, изградњу нових и реконструкцију саобраћајница, изградњу јавне расвјете и јавних објеката.

Он је истакао да су данас усвојене и измјене Регулационог плана "Центар три" дјелимично прилагођеног потребама изградње основне школе, која је једним дијелом помјерена ради лакшег извођења радова.

Катић је нагласио да је измјенама Регулационог плана "Центар један" предвиђена изградња великог трговачког центра.

На данашњој сједници усвојене су и измјене Одлуке о условима и начину давања у закуп пословних простора у Спортско-пословном центру у Источном Новом Сарајеву.

Одборник СДС-а Босиљка Дуњић поднијела је приједлог у име свог Клуба да се цијена закупа пословних простора умањи за 50 одсто члановима породице попгинулих бораца и ратним војним инвалидима, а 40 одсто борцима прве категорије.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 28.02.2022. 18:00
    Dajte pola miliona za lijecenje Milosa Bozovica.
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 16m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 5m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 42m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 47m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 15m
    0