Казаљка за брзину остала на 205 километара на час: Детаљи тешке саобраћајне несреће код Челинца

05.08.2019. 15:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Казаљка која показује брзину кретања аутомобила остала је “закуцана” на 205 километара на час у аутомобилу “ауди А4” у којем су у ноћи између петка и суботе у мјесту Стара Дубрава код Челинца погинули рођаци Драган (28) и Немања (22) Јанковић.

Тврде ово за Српскаинфо мјештани Старе Дубраве и пријатељи настрадалих младића, а који су прилазили аутомобилу након несреће.

Подсјетимо, несрећа се догодила у у суботу око 2.15 часова када је Драган изгубио контролу над возилом и ударио у почетак моста, а затим се ауто одбило на другу страну и пробило ограду, те завршило у ријеци Укрини.

Несретни младићи од задобијених повреда преминули су на лицу мјеста.

Њихов пријатељ и рођак испричао нам је да је послије несреће прилазио да види аутомобил и да је остао шокиран када је пришао “аудију”.

– Возила је било у потпуности уништено, ништа није остало од њега. Колико је јак био удар да се са предње стране не може ни препознати о којем возилу је ријеч. Међутим, када сам погледао у унутрашњост остао сам без даха, казаљка која показује брзину остала је на 205 километара час. Не знам да ли су ишли толиком брзином, али сигурно нису ишли ни пуно спорије када су успјели да откину ограду од моста – каже наш саговорник.

Међу окупљеним на мјесту несреће се могло чути да мисле да су морали ићи огромном брзином, али и да је могуће да је Драган заспао за воланом.

– Погинули су на стотињак метара од својих породичних кућа, а Драган је на хиљаде пута аутомобилом прешао преко тог моста и знао је да се са том брзином не може прећи преко њега. Прије моста уопште не постоје трагови кочења, због тога мислим да је вјероватно заспао и ударио у ивицу моста – појашњава саговорник Српскаинфо.

Оно што је посебно шокантно у овој несрећи јесте да су рођаци настрадали пред очима својих сестара.

– Драган и Немања раде у Словенији и у петак су дошли кући на викенд да се одморе. У близини нашег села је био турнир у малом фудбали и они су били тамо. Нешто прије два часа иза поноћи они су одлучили да иду кући, а Драганова сестра је тражила да јој да кључ да она вози, међутим он није пристао на то – испричао је пријатељ настрадалих младића.

Каже да су Драган и Немања сјели у “аудија”, а њихове сестре и момак од једне су ишли другим возилом иза њих.

– Када су видјели да се десила несрећа једна од сестара је одмах истрчала из аута и скочила у ријеку како би им помогла, исто је урадио и један момак који се затекао ту. Они су успјели Драгана извући из возила и наводно је давао знакове живота, али је убрзо умро на рукама пријатеља. Он је покушао да га реанимира, али није успио – рекао је наш саговорник.

Додаје да је Немања остао заглављен на мјесту сувозача и да га нису могли одмах извући из возила, али и да није давао знакове живота.

Због ове страшне несреће на подручју општине Челинац понедјељак, 5. август, проглашен је Даном жалости због погибије три млађа мушкарца у саобраћајним несрећама које су се догодиле у овој локалној заједници.

– Због трагичне погибије и ненадокнадивог губитка младих живота у саобраћајним несрећама које су се десиле у ноћи између 2. и 3. августа на подручју општине Челинац, начелник општине прогласио је Даном жалости – саопштено је из Општинске управа Челинац.

Додали су да ће заставе бити спуштене на пола копља на згради општине, те зградама јавних установа и предузећа чији је оснивач општина, а на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера.

– Позивају се сва физичка и правна лица са подручја општине Челинац која обављају угоститељску делатност да своје пословање прилагоде Дану жалости – истичу из општине Челинац.

Ланчани судар

На подручју Челинца у ноћи између петка и суботе догодила се још једна тешка несрећа у којој је живот изгубио Борис Шајиновић (38) из Теслића.

Ова несрећа се догодила на само десетак километара од несреће у којој су погинули рођаци Јанковић.

Колико је била јака несрећа говори и податак да су дијелови аутомобила разбацани на стотине метара од места удеса.

Реч о је о равном дијелу пута, где према причама мјештана, сви брзо возе.

Несрећа се догодила у петак око 22.50 часова када су, се сударили аутомобили “фиат пунто” који је возио Шајиновић,  “шкода октавиа” коју је возио Саша Кузмановић и “ауди А4” којим је управљао Мирослав Трбић.

На мјесту несреће се види да су након удара возила завршила у каналу поред пута, али још није познато како је тачно дошло до несреће.

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној несрећи погинуло дијете У саобраћајној несрећи погинуло дијете
На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    15h 59m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    15h 39m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 2m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    19h 59m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    16h 56m
    0