Којић: Редовно очитање водомјера, за прошли мјесец 42 приговора

28.04.2020. 11:10
0
ИЗВОР: СРНА

Директор предузећа "Водовод и канализација" са Пала Дејан Којић рекао је да ово предузеће има око 8.230 потрошача, а за рачуне које су издали у марту добили су око 42 приговора, што је сасвим уобичајено.

- Наша служба је редовно очитала мјерила. Приликом сваког очитања имамо од 30 до 60 приговора. Комисија је од сриједе до петка обишла сва лица која су уложила приговоре, а правна служба пише одговоре које ће послати потрошачима. Има неких основаних пригова које рјешавамо, а неосновани дио одбијамо - изјавио је Којић.

Он је навео да се потрошња воде за привреду обрачунава сваки мјесец, а за становништво тромјесечно, додавши да се цијена воде није мијењала од 2015. године и износи 0.80 пфенига по кубику.

Којић је истакао да је код појединих потрошача повећана потрошња воде због неиспаравних унутрашњих водоводних инсталација, па рачуни буду већи од 30 до 50 КМ, али и због сталног боравака у кућама и становима због вируса корона.

Он је нагласио да на подручју општине за сада нема прекида у испоруци воде, али да извориште није ни близу као што је било претходних година у априлу, с обзиром да је мало падавина, те се може очекивати да буде кризе у вези са испоруком воде.

- Чинимо све да грађани буду задовољни и да не буде редукције воде јер су задње три године радили на смањењу губитака. То је резултирало да Пале нису имали редукцију воде, осим мјесне заједнице Мокро - рекао је Којић.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани прваци Балкана у џију-џицуу Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    20h 6m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    21h 55m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    16h 24m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    16h 11m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    19h 33m
    2