Колико дуго трају LED свјетла на аутомобилима?

25.12.2020. 22:07
0
ИЗВОР: autopress.hr

Тражи се од произвођача аутомобила да користе LED лампице које ће трајати дуже те да омогуће много јефтинији поправак свјетала, преноси Ревија Хак.

Све се више привикавамо на LED свјетла у аутомобилима.

Као главна свјетла, она су изврсна и заиста су одлична помоћ током ноћне вожње. Али, на све више возила, сва су свјетла изведена у LED технологији, а уче нас да је она и трајна. Али, колико трајна?

Произвођачи аутомобила наглашавају да ће свјетла трајати колико и сам аутомобил. Колеге из њемачког аутоклуба АDAC провеле су истраживање и закључиле су да је то превише оптимистично, односно да LED свјетла у просјеку трају око 15 година, што је у већини случајева мање од времена експлоатација аутомобила.

Што то значи? LED склопови су дизајнирани тако да у већини случајева морате промијенити цијело свјетло, што је јако скупо и у случају LED MATRIX предњих свјетала трошак може бити око 3000 евра. Тако трошак замјене свјетала може бити већи од цијене аутомобила.

Тражи се од произвођача аутомобила да користе LED лампице које ће трајати дуже те да омогуће много јефтинији поправак свјетала.

Коментари 0
Повезане вијести
Ауто ударио дјечака у Бањалуци Ауто ударио дјечака у Бањалуци
Четири "тајне функције" појаса у аутомобилу (ВИДЕО) Четири "тајне функције" појаса у аутомобилу (ВИДЕО)
Повриjeђене двије раднице: „Смартом“ улетио у пекару (ВИДЕО) Повриjeђене двије раднице: „Смартом“ улетио у пекару (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 29m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 24m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 12m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 46m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 18m
    0