Кон: Ако се погорша стање ношење маски биће обавезно

25.05.2020. 20:15
0
ИЗВОР: Agencije

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да обавезно ношење маски у Србији постоји као нацрт и да може бити уведено ако се стање погорша када је реч о корона вирусу.

Кон је за Прву телевизију рекао да Србија није још увела обавезно ношење маски, али да је важно да осетљиве групе, попут старијих од 65 година и хроничних болесника, носе маске.

 -Што се тиче заштите у јавном превозу, тржним центрима и кафићима, то је најнижа мера заштите, додао је Кон и објаснио да на отвореном простору маске немају смисао. Кон је указао да су сви колективи ризична места за пренос заразе и навео да две трећине откривених заражених у тим колективима немају никаке тегобе. "Треба поштовати мере, ако не може да се држи дистанца у колективу, онда ношење маски, да ли је то обавезно или не, то зависи од фирме- рекао је Кон.

Говорећи о томе да негативан тест на корона вирус више није услова за улазак у Србију, он је рекао да је ПЦР тест није могуће набавити у појединим земљама, а да нашим држављанима не можемо забранити да дођу у Србију. Навео је да ће после 15. јуна, када се буде отворила Европа, дневно око 10.000 људи стизати на аеродром у Београду.

Он је такође изразио скептицизам по питању прокужености у Србији и указао да то значи да смо се добро штитили од вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 59m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 55m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 59m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 52m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 49m
    0