Кон: Ситуација из неповољне прелази у ванредну

05.11.2020. 11:22
0
ИЗВОР: Srna

Члан Кризног штаба за сузбијање вируса корона Предраг Кон оцијенио је данас да се епидемиолошка ситуација у Србији погоршава и из неповољне прелази у ванредну, а да Београд и даље апсолутно доминира.

Говорећи о болничким капацитетима у главном граду, Кон је рекао да ће се тражити простор за смјештај, вјероватно ван Београда.

- Београд и даље апсолутно доминира, 1.106 је заражених у Београду, што, нажалост, показује поново раст и да један дан што смо имали предах ништа није вредело. Видећемо сада последице прошлог викенда. Сада се региструју они који су се тада заражавали - рекао је Кон за телевизију "Пинк".

Он је навео да је здравствени систем већ два пута показао да је спреман и способан, али да је сада исцрпљен.

На питање да ли се разматра затварање земље, што је корак на који су се одлучиле многе европске земље он је рекао да је могућа одређена врста затварања, али да ће евентуално ограничење кретања бити дефинисано на неки други начин, а не онако како је било на почетку епидемије, када је био уведен полицијски час.

Према његовим ријечима, озбиљно се размишља да јесењи распуст за основце, предвиђен од 11. до 15. новембра буде продужен.

- Систем је направљен тако да школе не морају да се искључују, али има смисла дати дужи предах када је већ планиран јесењи распуст - рекао је Кон и додао да је изузетно важан и градски превоз у Београду и да њега треба растеретити.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    21h 58m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    4h 9m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 53m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    8h 58m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    9h 2m
    2