Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа

19.05.2023. 17:09
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 50 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2022/23. годину.

Како су навели из ове општине, право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, за категорију успјешни студенти, да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа.

- Поред општих услова, успјешни студенти који конкуришу за додјелу стипендија морају испуњавати и сљедећи посебни услов - за дефицитарна занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 7,5 и више, а за остала занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 8,5 и више – саопштили су из општине Источна Илиџа.

Конкурисати могу студенти првог циклуса студија јавних високошколских установа и то дефицитарних занимања /електротехнички, медицински, машински, грађевински, архитектонски, фармацеутски, филозофски факултет – студијски програм математика и физика, математика и рачунарство, природно-математички факултет/, али и остала занимања, за шта је предвиђено 49 стипендија, а једна ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Осим ових, стипендија ће бити додијељена и ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у једном дневном листу који излази на подручју Републике Српске, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити поштом на адресу - општина Источна Илиџа Војводе Радомира Путника број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком Комисији за стипендије или лично у пријемној канцеларији Општинске управе.

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2023. годину биће објављена на веб страници општине www.istocnailidza.net.

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа приступила BFC SEE програму сертификације повољног пословног окружења Општина Источна Илиџа приступила BFC SEE програму сертификације повољног пословног окружења
Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање трошкова боравка у вртићима Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање трошкова боравка у вртићима
Додијељено 300 комплета уџбеника за основне школе са подручја Источне Илиџе Додијељено 300 комплета уџбеника за основне школе са подручја Источне Илиџе
Најчитаније
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  23h 39m
  0
 • Донесене измјене о борачком додатку
  4h 47m
  0
 • Рекеташи харају Бањалуком и Сарајевом
  10h 15m
  0
 • Ево која је држава проглашена најбољом за живот
  21h 51m
  1
 • За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
  6h 5m
  0