Конкурс за финансирање пројеката ученика средњих школа са подручја општине Источно Ново Сарајево

24.03.2023. 17:09
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источно Ново Сарајево позива све ученике средњих школа, које се налазе на територији ове општине, да учествују у конкурсу за финансирање мини пројеката „Скроји свој кутак по мјери“, којим ће допринјети љепшем изгледу Општине и показати да млади брину о својој локалној заједници.

- Уколико имате идеју и желите да је реализујете, а тиче се побољшања квалитета живота у нашој локалној заједници, општини Источно Ново Сарајево, можете је остварити кроз овај конкурс. Вашу идеју претворите у пројекат - наводи се у конкурсу.

Како се даље наводи, пројектом се настоје сазнати потребе и жеље младих људи који су везани за територију општине и начине њиховог рјешавања, да успостави дијалог са младим људима, да едукује младе људе о принципима пројектног програмирања, те да код младих људи пробуди осјећај припадности локалној заједници и потребу о бризи и очувању живота у локалној заједници кроз друштевни ангажман и активизам.

На овом конкурску биће награђена три најбоља пројекта и заједно ће са пројектним тимом реализовати изабране идеје на терену у локацијама које се налазе у општини Источно Ново Сарајево.

Прва награда за најбољи тим (разред) је путовање на мини екскурзију у Италију или Грчку, а за други и трећи тим награда је путовање на дневну екскурзију на атрактивну домаћу локацију.

На овај позив се могу пријавити ученици који похађају разреде из ЈУ Средње школе „28 јуни“ из Источног Новог Сарајева и из ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ из Источне Илиџе.

Пројекти које ће општина Источно Ново Сарајево финансирати тичу се области уређења општине, школе (улице, паркови, игралишта итд), културно – забавна дешавања, куповина едукативне и друге опреме за младе у општини, али и осталих активности и пројеката који на иновативан начин доприносе развоју локалне заједнице.

Минималан износ тражених средстава не може бити мањи од 1.000,00 КМ и не већи од 5.000,00 КМ.

Пријавни образац и информације о конкурсу биће доступни на сајту општине и на службеним Фејсбук и Инстаграм страницама Општине и руководства.

Конкурс је отворен од дана објављивања 21.3.2023. године, а крајњи рок за пријаву је уторак, 4.4.2023. године.

Контакт особе за додатна питања и информације су Бојана Иконић и Ивана Вукомановић, +38757340836, адреса електронске поште: privreda@opstinains.net.

Више информација могуће је пронаћи на линку https://bit.ly/3JzW70D 

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Нова саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву - Возите опрезно! Нова саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву - Возите опрезно!
Дојава о бомби у средњим школама у Источном Сарајеву Дојава о бомби у средњим школама у Источном Сарајеву
Одржана Светосавска академија у Источном Новом Сарјеву (ФОТО) Одржана Светосавска академија у Источном Новом Сарјеву (ФОТО)
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  3h 16m
  1
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  10h 2m
  3
 • Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
  3h 19m
  0
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  9h 1m
  0
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  4h 28m
  0