Конкурс „Живот је у локалној заједници“ отворен до 8. октобра

28.09.2023. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Дружење представника Савеза општина и градова Републике Српске и медија, током којег је промовисан конкурс за избор најбољег медијског прилога под називом „Живот је у локалној заједници“, организовано је данас у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Важност медија који озбиљно и професионално обављају свој посао и извјештавају о локалним заједницама нагласио је и Љубиша Ћосић, предсједник Савеза општина и градова Републике Српске и градоначелник Источног Сарајева.

Ћосић је нагласио да људи из медија имају најбољу слику о животу у локалним заједницама, те упознају јавност и носиоце власти о свим проблемима, али и позитивним дешавањима.

- Људи који раде у медијима раде најстреснији посао, свакодневно морају бити ажурни и присутни у јавности. Права вијест је само она која је пласирана у право вријеме. Осим тога, без медијског извјештавања било би неупоредиво теже у јавности афирмисати све оно што радимо, али и препознати одређене негативне појаве на које је потребно реаговати – рекао је он.

Њему је, како каже, посебно драго што се ова активност промовише у Источном Сарајеву, објашњавајући да медији из овог града извјештавају изузетно квалитетно и правовремено, те да подносе и највећи притисак.

Владана Поповић Ђорђић, стручни сарадник за односе са јавношћу Савеза општина и градова Републике Српске, навела је да је конкурс отворен од 8. маја до 8. октобра, а теме су заштита животне средине, родна равноправност, унапређење положаја рањивих група на локалном нивоу, привлачење инвестиција и унапрежење пословног окружења на локалном нивоу, те учешће грађана и организација цивилног друштва у процес доношења одлука на локалном нивоу.

- Право пријаве имају сви представници медија, а у обзир долазе прилози у свим формама. Обезбиједили смо и награде, тако да је прва награда лаптоп, друга награда је продужени викенд за двије особе и трећа награда је мобилни телефон – рекла је она.

Конкурс је објављен, како каже, ради указивања на важност улоге медија који извјештавају о локалним заједницама.

Оцјену о најбољим медијским прилозима донијеће независни жири, који чине искусни уредници и новинари водећих редакција, а предмет оцјењивања биће прилози објављени у периоду трајања конкурса.

Медијске прилоге потребно је послати на адресу Савеза – Служба за информисање, Улица потпоручника Смајића 18/III, 76300 Бијељина.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођена 21 беба У Српској рођена 21 беба
Како је настајало Источно Сарајево (I дио) Како је настајало Источно Сарајево (I дио)
Манифестација "Капор: чувар адресе" први пут у Источном Сарајеву Манифестација "Капор: чувар адресе" први пут у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Пјесма о дјевојчици Вели - цвијећем дочекала црногорску војску и због тога убијена (ФОТО)
  2h 55m
  1
 • Неустрашиви машиновођа Војин Никитовић
  11h 38m
  0
 • Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
  9h 17m
  3
 • Хапшење због спида у Источној Илиџи
  10h 28m
  0
 • Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
  7h 43m
  1