Конкурс „Живот је у локалној заједници“ отворен до 8. октобра

28.09.2023. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Дружење представника Савеза општина и градова Републике Српске и медија, током којег је промовисан конкурс за избор најбољег медијског прилога под називом „Живот је у локалној заједници“, организовано је данас у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Важност медија који озбиљно и професионално обављају свој посао и извјештавају о локалним заједницама нагласио је и Љубиша Ћосић, предсједник Савеза општина и градова Републике Српске и градоначелник Источног Сарајева.

Ћосић је нагласио да људи из медија имају најбољу слику о животу у локалним заједницама, те упознају јавност и носиоце власти о свим проблемима, али и позитивним дешавањима.

- Људи који раде у медијима раде најстреснији посао, свакодневно морају бити ажурни и присутни у јавности. Права вијест је само она која је пласирана у право вријеме. Осим тога, без медијског извјештавања било би неупоредиво теже у јавности афирмисати све оно што радимо, али и препознати одређене негативне појаве на које је потребно реаговати – рекао је он.

Њему је, како каже, посебно драго што се ова активност промовише у Источном Сарајеву, објашњавајући да медији из овог града извјештавају изузетно квалитетно и правовремено, те да подносе и највећи притисак.

Владана Поповић Ђорђић, стручни сарадник за односе са јавношћу Савеза општина и градова Републике Српске, навела је да је конкурс отворен од 8. маја до 8. октобра, а теме су заштита животне средине, родна равноправност, унапређење положаја рањивих група на локалном нивоу, привлачење инвестиција и унапрежење пословног окружења на локалном нивоу, те учешће грађана и организација цивилног друштва у процес доношења одлука на локалном нивоу.

- Право пријаве имају сви представници медија, а у обзир долазе прилози у свим формама. Обезбиједили смо и награде, тако да је прва награда лаптоп, друга награда је продужени викенд за двије особе и трећа награда је мобилни телефон – рекла је она.

Конкурс је објављен, како каже, ради указивања на важност улоге медија који извјештавају о локалним заједницама.

Оцјену о најбољим медијским прилозима донијеће независни жири, који чине искусни уредници и новинари водећих редакција, а предмет оцјењивања биће прилози објављени у периоду трајања конкурса.

Медијске прилоге потребно је послати на адресу Савеза – Служба за информисање, Улица потпоручника Смајића 18/III, 76300 Бијељина.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 49m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 44m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 33m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 55m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 10m
    0