Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак

17.09.2024. 17:25
0
ИЗВОР: sportdc.net

Романија је побједом против Звијезде 09 наставила са одличном формом на почетку сезоне. Са 11 освојених бодова из шест мечева Паљани су у самом врху табеле.

Велика побједа у Угљевику дала је додатну дозу самопоуздања Паљанима, а капитен Александар Косорић истиче да овакве побједе значе пуно више од три освојена бода.

- Искрено, велика побједа. Пред утакмицу сам саиграчима рекао да играмо утакмицу гдје смо реално прежаљени, нико од нас није очекивао да можемо нешто направити и да само треба да играмо. Показали смо да имамо одређени квалитет и да можемо да се носимо са свима. Не могу рећи да смо били баш бољи ривал у овом мечу, али можда јесмо таман за тај један гол разлике, каже нам капитен Паљана, па додаје:

- Овакве побједе су најбитније због атмосфере, јер атмосфера и свлачионица носе са собом све остало. Овакве побједе појединим играчима враћају самопоуздање. Сваки играч који је овдје има потребни кваилитет, само је неопходно да се схвати да може.

Истиче Косорић да је очекивао добар старт Романије, али са побједама кући, не са овим гостујућим тријумфима против БСК и Романије.

- Када смо правили екипу, завршавали припреме и почињали са првенством, а знајући какав тим имамо, очекивао сам овакав почетак негдје. Можда не овакве гостујуће побједе, већ смо у рачуници планирали домаће побједе. Не треба ипак да се жалимо што је овако, треба само да наставимо.

Ова сриједа доноси нови дуел против клуба гдје је направио прве сениорске кораке, Славије, и још једног тренера са којим је као играч дијелио свлачионицу, Милана Муминовића.

- Добро се познајемо, и ми њих и они нас. Славије је предвођена мојим бившим саиграчем који је амбициозан и талентован тренер и који ће у будућности, сигуран сам, бити све бољи. Добро му је кренула каријера. Ту је Говедарица, озбиљан играч са озбиљним реномеом, али и не само он. На још неколико играча треба обратити пажњу. По мени можда и дерби кола, а сигурно да је комшијски дерби и то носи посебну драж, а ја се надам да ће се у њему имати шта видјети, па нека на терену побиједи бољи.

Романији и даље циљ остаје опстанак у прволигашком друштву, а Косорић признаје да је ипак лакше играти у гостима, гдје нема императива.

- Искрено, сви бисмо били задовољни да задржимо овакву форму и овакав ритам до краја. Тешко је побјеђивати код куће, некако се сви мучимо код куће, не само ми. У гостима је лакше играти јер идеш без икаквог императива резултата, растерећен, и можеш показати свој најбољи фудбал. Сваки бод је драгоцјен ове сезоне када испада велики број екипа, а ја немам дилему да ће Романија на крају и завршити у сигурној зони.

Утакмица Романија - Славија игра се од 16 сати на стадиону "Влајко Петровић".

Коментари 0
Повезане вијести
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 34m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 34m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 23m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 32m
    3