Козара савладала Славију

28.09.2024. 19:13
0
ИЗВОР: sportdc.net

На Градском стадион Велимир Сомболац у Градишци данас је одиграна утакмица 9. кола м:тел Прве лиге Републике Српске ФК Козара (Градишка) – ФК Славија (Источно Сарајево), у којој је Козара славила са 2-1.

Јака киша која је цијели дан падала у Градишци и расквашен терен у многоме су утицали на игру оба тима. Ипак, стотињак најупорнијих гледалаца уживало је у доброј фудбалској представи. Прва покушава Козара преко Љубичића, али одбрана Славије на вријеме реагује. Комбинује голман Славије Хамзић са својом одбраном у 7. минути, Бокић успијева да пресијече пас и стушти се према голу Славије и убацује лопту у мрежу за вођство Козаре од 1-0. Игра се отворено и борбено у границама коректности, али расквашен терен и одбране спречавају изгледније прилике на обе стране. У 27. минути Љубичић продире по лијевој страни, упошљава Бокића који шутира, али одбрана Славије у посљедњи тренутак блокира његов шут. Покушава Марковић у наставку акције, али без успјеха. У 35. минути одлична контра Љубичића, шутира, али Хамзић парадом избацује лопту у корнер.

Прва покушава Славија у другом полувремену преко Растоке, чији шут из слободног ударца одлази поред гола. У 51. минути одлична контра Козаре преко Бокића, који вара свог чувара и постиже свој други гол на утакмици и Козара води са 2-0. Минут касније, Бокић упошљава Марковића, али одбрана Славије успијева да га изблокира. Игра се отворено, Козара покушава да ријеши резултатски утакмицу, док гости из Источног Сарајева покушавају да се у исту врате. У 66. минути покушава главом Колумбијац Ангуло, али је непрецизан. Пет минута касније шутира Божић, али је Хамзић на мјесту. У 78. минути пада у шеснаестерцу Козаре Ангуло, након што муи је Тешић избио лопту и судија Бокић показује на бијелу тачку. Сигуран је Говедарица и Славија смањује на 2-1, резултат који се до краја не мијења и Козара долази до нове побједе.

Већ у сриједу 2. 10. 2024. године фудбалери Козаре играју нову утакмицу. У 1/8 финала Купа Републике Српске противник ће им бити друголигаш Борац из Шамца. Утакмица се игра у Шамцу са почетком у 15 часова.

Сљедеће суботе, 5. 10. 2024. године на распореду су утакмице 10. кола м:тел И лиге Републике Српске. Фудбалери Козаре ће на пут до Бања Луке, гдје ће им домаћин бити Жељезничар Спорт Теам. Утакмица почиње у 15 часова и 30 минута.

ФК Козара (Градишка): Качавенда Л., Бабић М., Тешић П., Бобић Л., Бокић Ј. (од 87. мин. Вељкић Ђ.), Марковић Б. (од 78. мин. Ковљен С.), Максимовић Д. (од 78. мин. Јандрић С.), Љубичић Н. (од 67. мин. Божић М.), Тешић В., Бундало М., Дојчиновић С., тренер Медовић А., клупа: Зељковић Њ., Маеда Х., Говедарица С., Сукара Д., Пепић Д.

ФК Славија (Источно Сарајево): Хамзић Д., Таушан Д., Беширевић А. (од 64. мин. Дабић П.), Ерић Д. (од 64. мин. Авдаловић Ђ.), Арбиња С. (од 64. мин. Ангуло Панемено Ј. А.), Растока М., Вучинић С. (од 82. мин. Тимотија Ђ.), Мандић В., Карић М., Ђерић Д. (од 79. мин. Томић С.), Говедарица М., тренер: Муминовић М., клупа: Сирћо А., Гојковић В., Цицовић Н., Лубура М.

Коментари 0
Повезане вијести
Пионири Славије сигурни против Романије Пионири Славије сигурни против Романије
Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“ Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“
Ђорђе Голијанин се поново вратио у Славију Ђорђе Голијанин се поново вратио у Славију
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    10h 39m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    23h 28m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    7h 11m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    12h 9m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    8h 18m
    0