Кризни штаб данас одлучује о новим мјерама за улазак у Србију

28.08.2020. 09:42
0
ИЗВОР: СРНА

Кризни штаб задужен за борбу против корона вируса данас одлучује које ће мјере бити пооштрене, а које ослабљене, као и какав ће убудуће бити третман оних који улазе у Србију.

Путници ће бити прегледани на границама, а разматра се и опција увођења карантина. Свима који улазе у нашу земљу на граници мјере температуру, а оне са симптомима заразе шаљу у ковид амбуланте. Кризни штаб разматраће да ли постоји потреба за карантином за повратнике из иностранства, пише "Блиц".

Епидемиолог др Предраг Кон предложио је и да дјеца која су недавно стигла из иностранства касније крену у школу.

На овај корак Србија се одлучила због лоше епидемиолошке ситуације у региону, гдје се биљежи знатан пораст броја новообољелих, а након сједнице Кризног штаба биће познато да ли ће бити двонедјељног карантина за све који улазе у земљу и да ли ће дјеца која се враћају из Хрватске и Црне Горе морати да одложе почетак школске године.

На дневном реду сједнице Кризног штаба биће и разматрање продужетка рада малопродајних објеката до 23 сата, док би угоститељски објекти са баштама могли да добију дозволу за рад до поноћи.

Број дозвољених особа на јавним окупљањима, како на отвореном, тако и у затвореном простору са попуштањем мјера могао би да буде повећан са 10 на 30, док ће се у разматрање узети и ревидирање листе земаља за које се тражи ПЦР тест.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 8m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 45m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 33m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 26m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 17m
    0