Леотар славио на Шћепановићевом опроштају од фудбала

29.05.2021. 19:47
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Леотара су данас у посљедњем колу савладали Славију у Источном Сарајеву са 3:2.

Утакмица посљедњег кола Прве лиге Републике Српске између Славије и Леотара највише ће се памтити по опроштају Вучине Шћепановића. Послије двадесет и једне године каријере, коју је започео у Бечеју 2000. године дошло је вријеме да миљеник навијача Славије заврши играчку каријеру. У Славију је стигао као тинејџер 2003. године и увијек јој се радо враћао, послије епизода у Сјеверној Македонији, Украјини, Сарајеву, Зрињском и Олимпику. Посљедњих година предводио је Славију као капитен, а на крају сезоне 2020/21 одлучио је да „окачи копачке о клин“, те посвети се тренерском послу. На сву срећу, публика се у овом мечу вратила на трибине фудбалског здања у Источном Сарајеву, те је Вучина Шћепановић онако како и доликује могао да буде испраћен у фудбалску пензију.

Фудбалери Леотара били су надмоћнија екипа у првом полувремену. До водећег поготка стижу у 20. минути меча. Корнер је извео Милош Секуловић, а неометан је у петерцу Соколова остао капитен Анел Рамић и лако је погодио мрежу дебитанта на голу Славије, младог Игора Рончевића за 1:0.

Могла је Славија одмах да узврати. Адел Ајкунић је ушао у казнени простор, 'лажњаком' избацио свог чувара и онда снажно шутирао десном ногом, али је голман Ристо Перишић избацио то у корнер. Била је то и најбоља шанса изабраника Бојана Регоје у првом полувремену.

Осам минута након водећег поготка Леотар стиже и до другог гола. Брзо су извели прекид, а гол је постигао штопер Игор Атељевић и Леотар је повео са 2:0.

Да потпуно дотуку Славију гости су могли у 37. минути. Шутирао је Огњен Аћимовић, а лопта погађа пречку, па стативу и одбија се у поље.

У друго полувријеме боље улази Славија. Два пута пријети Адел Ајкунић са дистанце, први пут Ристо Перишић одбија у корнер, а други пут она иде преко гола. Што није успио Ајкунић јесте Амер Дрљевић у 58. минуту утакмице. Владан Мандић је послао улазни центаршут, а Дрљевић се нашао сам на петерцу и није лопту је закачио таман толико да превари Перишића.

Услиједио је након тога период нешто мирније игре, Бојан Регоје је извршио три измјене истворемено, мијењао је и Олег Ћурић, па је ритам утакмице мало спласнуо. У 72. минуту утакмице Леотар стиже до трећег поготка. Побјегао је одбрани домаћих Милош Секуловић и лако погодио за 3:1.

Три минуте касније нова пречка на утакмици, овај пут погађају је домаћи. Амер Дрљевић је кратко извео прекид, а Бјелош топовски шутирао са нешто више од 25 метара и уздрмао пречку Перишићевог гола.

Најљепшу акцију на утакмици извела је Славија у 86. минуту утакмице. Никола Бјелош је добио лопту, дошао готово до корнер заставице са њом, одиграо је за Ђорђа Авдаловића, а овај му враћа дупли пас кроз ноге противничком дефанзивцу, спаја старијег од браће Бјелош са голом, којем је остало да се намјести и закуца лопту иза леђа Риста Перишића.

Могла је Славија у судијској надокнади да стигне и до потпуног изједначења, али је Ђорђе Авдаловић из добре ситуације слабо пласирао лопту у наручје Перишића.

До краја утакмице није било промјена, па је остало Славија – Леотар за крај прволигашке сезоне, 2:3.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 12m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 56m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 23m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 41m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 42m
    0