Литија стигла до цркве на Јабуци, подршку из Црне Горе зауставила полиција

23.08.2020. 16:02
0
ИЗВОР: СРНА

Ауто-мото литија у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести стигла је до Цркве Светог Илије на Јабуци код Пријепоља, а колону подршке из Црне Горе зауставила је црногорска полиција.

У Цркви Светог Илије окупљенима се обратио епископ милешевски Атанасије, по чијем је благослову литија и одржана, који је подсјетио да Епархија милешевска спаја све што је свето на простору Србије и Црне Горе.

- У Црној Гори се наша браћа боре за очување светиња, за повезивање континуитета свега доброг и светог што је у нашем темељу историје - истакао је владика приликом обраћања окупљенима на Јабуци.

Он је навео да су српске светиње настале на љубави и да их бране зато што у себи садрже све оно што је најбоље од Бога и човјека, преноси "Спутњик".

- Ова борба је показала да вам је стало до светиња. Хтели сте да покажете да стремите ка остваривању честитога. Ауто-литија је икона, гаранција нашег трајања. Ако Бог види нашу добру намеру, све ће бити надопуњено - рекао је владика Атанасије.

Литија је јутрос кренула из Београда ауто-путем "Милош Велики" до Чачка, затим преко Пожеге, Ужица, Златибора, Нове Вароши и Пријепоља до Јабуке, у близини границе са Црном Гором.

Жељко Чуровић, организатор литије и предсједник Савеза Срба из Црне Горе, рекао је да су црногорске полицијске снаге зауставиле колону подршке која је хтјела да дође из Црне Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 40m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    11h 4m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    2h 38m
    6
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    9h 19m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    10h 58m
    0