Љевнаић: До сада 150.000 скијаша на Јахорини, планина је пуна

13.02.2021. 16:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На Јахорини је данас 77. дан скијања у сезони, а до сада је ову планину посјетило 150.000 скијаша, рекао је данас директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Љевнаић је истакао да су у Олимпијском центру ове године задовољни сезоном, упркос пандемији вируса корона.

- Планина је пуна. Све стазе, њих 46 километара су у функцији, тако да су одлични услови за скијање. Имамо више од 85 центиметара утабаног снијега и поред тога, систем за вјештачко осњежавање ради цијелу ноћ. Трудимо се да стазе буду припремљене - изјавио је Љевнаић новинарима на Јахорини, напомињући да је температура на планини минус 15 степени Целзијусових.

Љевнаић је нагласио да су због добре посјећености и интересовања туриста, одлучили да Олимпијски центар ради од 8.30 часова, како би смањили гужве на инсталацијама и та одлука ће важити до краја сљедеће седмице.

Он је позвао скијаше да буду одговорни, да носе маске, како би боравак био безбрижан.

- Ми смо први ски-центар у Европи који је купио уређај за дезинфекцију кабина гондоле, увео контролне редаре, потрудио да скијаши избјегавају контакте при куповини ски-паса, а то су омогућили путем веб-шопа или на бензинским пумпама - рекао је Љевнаић и додао да из Олимпијског центра константно апелују да туристи буду одговорни.

Љевнаић је истакао да је поносан јер нема слободног кревета на Палама, те да су сачували 2.000 радних мјеста у околностима када свако тражи модел како да сачува и спаси привреду.

- Успјели смо да сачувамо радна мјеста, а то је успјех Олимпијског центра и за све људе који зависе од нашег рада- поручио је Љевнаић.

Олимпијски центар "Јахорина" званично је отворио зимску туристичку сезону 29. новембра прошле године, уз обогаћене садржаје и капацитете.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 12m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 7m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    20h 18m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    20h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    12h 33m
    0