Љевнаић: Спојићемо Српску и Србију новим пројектима

01.04.2021. 16:43
2
ИЗВОР: Катера

Вијест да Олимпијски центар Јахорина преузима управљање туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду је привукла велику пажњу цијелог региона.

Након олимпијског препорода Јахорине, менаџмент Олимпијског центра "Јахорина" на челу са директором Дејаном Љевнаићем, ће добити нови изазов, а то је да оживе Андрићград, још једну „успавану љепотицу“ Републике Српске.

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић каже да им је циљ да од Јахорине, преко Таре, до Златибора направе једну туристичку регију, а да Андрићград и Мећавник буду повезни фактори.

- План је да људи који зимују седам дана на Златибору, Тари или Јахорини, два дана проведу у Андрићграду. Такође, имамо заједничку идеју са општином Бајина Башта да покренемо реализацију пројекта Гондола од Перућца до Митровца и да на тај начин заокружимо чаробан прстен око Дрине, гондолом до Перућца, па бродом до Андићграда - каже Љевнаић.

Љевнаић додаје да, када су кренули са припремом пројекта развоја ове регије, пронашли су велики број могућности за развој.

- Сада смо у фази планирања и анализе. Оно што сам закључио је то да се током времена старе Југославије, у овај дио садашње Републике Српске и Србије јако мало улагало и то за нас сада представља највећу предност, јер располажемо са нетакнутим, а прелијепим природним благом, са огромним потенцијалом за развој. Као што сам вјеровао у Јахорину, тако вјерујем да ћемо и од ове регије направити највећу туристичку атракцију у Европи - каже Љевнаић.

Директор Љевнаић је додао да ово није једини пројекат изван територије Јахорине.

- Имамо част да је усвојена иницијатива да се изгради ски центар "Игришта" код Власенице. Мој тим је још прије годину дана направио развојни пројекат Ски центра "Игришта", детаљно разрађен по фазама и инвестицијама и Влада Републике Српске је усвојила тај Пројекат - каже Љевнаић.

На Скупштини акционара формирана је пословна јединица "Игришта" и сада у ОЦ "Јахорина" предано раде на припреми инвестиција.

- Веома сам нестрпљив да ове пројекте реализујемо, јер ћемо на овај начин направити нову димензију у развоју скијашког спорта и омогућити локалном становништву да боље живи. На Игриштима очекујемо туристе из цијеле источне БиХ и западне Србије - каже Љевнаић.

Додаје да ће ријека Дрина која је до сада симболизовала границу, по реализацији инвестиција у Андрићграду и на Игриштма бити симбол спајања и развоја.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Paja 04.04.2021. 07:16
    Da li to stvarno misliš ili su ti naredili da tako pričaš?
  • Generic placeholder image
    Luki 01.04.2021. 23:36
    Spojio si se ti i tvoji kampanjoni dobro na nasu grbacu !
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    15h 33m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    15h 13m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    18h 36m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    19h 33m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    16h 30m
    0