Лука Кезуновић и Тамара Тошић из Сокоца освојили златне медаље

21.09.2020. 15:54
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Седам чланова Атлетског клуба „Гласинац“ из Сокоца учествовало је на 15. међународном атлетском митингу и појединачном Првенству Босне и Херцеговине за цицибане, одржаном у суботу, 19. септембра у Читлуку на стадиону „Баре“.

Тренер за млађе категорије дјеце АК „Гласинац“ из Сокоца Срна Рајак је истакла да су на такмичењу учествовала 24 клуба из БиХ, а да су соколачки атлетичари остварили значајне резултате.

– Лука Кезуновић који је 2006. годиште, категорије „дјечаци“ је у дисциплини трка на 1000 метара освојио прво мјесто са резултатом 2:50:16, док се Тамара Тошић из категорије „пионирке“ такмичила у бацању кугле и освојила златну медаљу са резултатом 9,6 метара. Такмичиле су се и млађе категорије, међу којима је Маја и Ана Бољанић, Емилија Радоњић, Јована Шука и Алекса Бакмаз. Они нису освојили медаље, али су постигли сјајне резултате и њихово вријеме тек долази – нагласила је Рајак.

У недјељу, 27. септембра у Сокоцу, на стадиону „Бара“ одржаће се Првенство Републике Српске за сениоре и пионире и Међународни атлетски митинг „Соколац 2020“. Из АК „Гласинац“ очекују да ће се одазвати сви клубови из РС, а такмичења ће бити организована у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама превенције Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације. Почетак такмичења планиран је за 14 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 23m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 3m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 15m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 9m
    0